Az ellenzéki politikusoknak időről időre meggyűlik a baja a magyar nyelvvel és a helyesírással. Ezúttal a Momentum Mozgalom politikusa csinált viccet magából, ugyanis okoskodó bejegyzésében rögtön két hibát is elkövetett. Az esetből rögtön paródia is készült.

Fekete-Győr András, a Momentum nevű viccpárt politikusa próbált nagyot mondani egyik közösségi felületén, de ehelyett leszerepelt, mivel csúnya helyesírási hibákat követett el.

A bejegyzésben Fekete-Győr az elmenni szót így írja:

ELLMEN NI.

Újabb ellenzéki helyesírási hibaForrás: Origo

Természetesen az esetből azonnal mém is született, ezt itt lehet megnézni.

Ellenzéki helyesírási hibák

Természetesen nem egyedi esetről van szó, az ellenzéknél ugyanis szinte minden napra jut egy helyesírási hiba. Az idei év különösen erősre sikeredett ebből a szempontból.

A sort januárban nyitotta az ellenzék, akkor nem sikerült helyesen leírni a sztrájk szót, ebből lett a híres SZRTÁJK!

Pár nappal később a Jobbik nem tudta eldönteni, hogy melyik a jó forma: Jelnetkezés vagy jelentkezés?

Amikor már mindenki azt hitte, hogy csak pillanatnyi zavarról van szó, Kunhalmi Ágnes és Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s képviselők újabb súlyos elírással tűntek fel,

ugyanis nem sikerült leírniuk helyesen a fojtani szót.  

Bangóné Borbély Ildikó, Kunhalmi Ágnes és Harangozó Tamás MSZP-s képviselők az Országgyűlés mentelmi bizottságának zárt ülése előtt Budapesten, az Országgyűlés Irodaházában 2019. február 18-ánForrás: MTI/Balogh Zoltán

Nem ez volt Kunhalmi egyetlen ilyen hibája, áprilisban azt írta, hogy A családdal várjuk holnap a nyuszit, Boti a kerszetfiam fel is hívta, hogy megsürgesse.

Bangóné is visszaeső, ő egy "k" betűt hagyott le, és azt írta, Orbán hülyének néz minet.

Szél Bernadettnek sem a nyelvtan volt a kedvenc órája, ő egy videót így feliratozott:

Teljesen eggyet értek.

A sorba beillik a saját kerületét is irányítani képtelen Karácsony Gergely, akinek Orbán Viktor dolgozószobálya volt nehéz kihívás.