Köszönet helyett kirabolta segítőjét a kiskorú bűnöző

2019.05.14. 11:06

Zsákai otthonában kereste fel barátját egy nő, hogy segítse ki őket némi pénzzel. Az anya tinédzser fiát is magával vitte, aki ahelyett, hogy megköszönte volna a férfi segítségét, pénzt és ruhákat lopott tőle. Amikor a férfi ezt észrevette, mondta a fiúnak, hogy adja vissza neki a pénzét, és nem akarta elengdeni. Ezért a kamasz egy borotvát húzott elő a zsebéből, amivel a férfira támadt, bal kezén maradandó sérüléseket okozott.

A férfi már többször segítette ki a rossz anyagi körülmények között élő nőt és fiát, ez alkalommal is ellátta őket élelemmel, ezen kívül kétezer forintot is adott nekik. 

Ezután az anya és barátja beszélgetni, iszogatni kezdtek, a fiú pedig szétnézett az egyik szobában, ahol megtalálta a férfi lányának értékes ruháit. Összecsomagolta őket egy nejlonszatyorba,majd elrejtette, és kiment a konyhába.

Hirtelen belenyúlt a férfi dzsekijének zsebébe, kivette a benne lévő összes pénzt, amely több, mint 15 ezer forint volt. Ezután menekülni próbált.

A férfi azonban rászólt. hogy adja vissza a pénzt, és nem engedte elmenni. A fiú szabadulni próbált, majd fel kapott az asztalról egy borotvát, az pedig védekezésképpen a bal kezét tartotta az arcához. A borotva így az ujjain okozott maradandó sérüléseket. Ezalatt a fiú a szobába szaladt, magához vette a szatyorba rejtett ruhákat, majd kimenekült vele a házból. 

A rendőrök nem sokkal később elfogták.