Áder: Minél többeknek el kell menni szavazni az EP-választáson

2019.05.15. 13:46

Minél több embernek élnie kell demokratikus jogaival és el kell mennie szavazni a május végi európai parlamenti (EP-) választáson - mondta Áder János köztársasági elnök szerdán Budapesten, miután cseh kollégájával, Milos Zemannal tárgyalt.

Az államfő a Sándor-palotában nyilatkozva kiemelte: cseh partnerével egyetértettek az illegális migráció, a terrorizmus elleni fellépés, a régió és a visegrádi csoport, tehát Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia versenyképességének javítása, valamint az energiabiztonság kérdéseiben.

Arról is azonos állásponton vannak, hogy az energiabiztonság szempontjából a nukleáris energia használata nélkülözhetetlen - közölte.

Áder János köztársasági elnök fogadja Milos Zeman cseh köztársasági elnököt Budapesten, a Sándor-palota előtt, a Szent György téren 2019. május 15-énForrás: MTI/Illyés Tibor

Milos Zeman hangsúlyozta, hogy a magyar és a cseh nemzet között rokonszenv, barátság van, Csehország tiszteletbeli szomszédjának tekinti Magyarországot. Méltányolandó, ahogy Magyarország az elmúlt években helytállt a migráció ügyében, még ha bírálni is szokták az álláspontjáért - vélekedett.