A Soros-egyetem azt a látszatot kelti, hogy egyetért Kovács M. Máriával

2019.05.16. 13:12

Ez teljesen elfogadhatatlan, de az még inkább elfogadhatatlan, hogy az egyetemnek nincsen véleménye erről – mindezt Gulyás Gergely mondta annak kapcsán, hogy Kovács M. Mária, a Soros-egyetem tanára egy bejegyzésben Orbán Viktor miniszterelnök halálát kívánta. Azzal, hogy a CEU egy szót sem szól az ügyben, azt a látszatot kelti, hogy egyetért vele – tette hozzá.

A V4NA nemzetközi hírügynökség tette közzé, hogy Kovács M. Mária, a Soros-egyetem történészprofesszora a magyar miniszterelnök washingtoni látogatása kapcsán olyan bejegyzést tett közzé a Facebookon, melyben Orbán Viktor miniszterelnök halálát kívánta. Kovács M. Máriáról azóta kiderült, hogy „civilben” ellenzéki aktivistaként tevékenykedik, magyarán egy Soros-katonáról van szó.

A Soros-egyetem azt a látszatot kelti, hogy egyetért Kovács M. Máriával

A botrányos kijelentés a csütörtöki Kormányinfón is szóba került. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, hogy az teljesen elfogadhatatlan, de az még inkább elfogadhatatlan, hogy az egyetemnek nincsen véleménye róla.

Forrás: MTI

Azzal, hogy a CEU egy szót sem szól az ügyben, azt a látszatot kelti, hogy egyetért vele.

Korábban kerestük Kovács M. Máriát és a Soros-egyetemet is az ügyben, azóta is várjuk a válaszaikat. Így továbbra sem tudjuk, fenntartja-e véleményét, ahogy azt sem, hogy az egyetem értékrendjébe belefér-e az, amit Kovács M. Mária írt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK