Ma nyílik Magyarország tengerpartja

2019.05.17. 09:29

Bár az igazi strandidőre még vélhetően várni kell, május 17-én újra megnyílik a magyar tengerpart néven is emlegetett Lupa Beach. Budapest tengerpartja idén is számos programot kínál majd: lesz gasztrofesztivál, strandröpladba-bajnokság és gyereknapi rendezvény is. Erre a szezonra teljesen megújult a kedvezményes áron látogatható Öböl Strand is.

2017-től Magyarországon új értelmet nyert a nyári strandolás fogalma, miután végre hazánk is feliratkozott Európa legjobb, természetes vizű strandjainak listájára, hiszen az egykori bányatóból, a Lupa-tóból egy új, eddig itthon csak a színes életmódmagazinok oldalairól ismert minőségű strand- és vízisportcentrumot alakítottak ki a befektetők – írják közleményben a Lupa üzemeltetői.

Azóta a kristálytiszta, türkizkék víz partján, pálmafákkal beültetett fehér homokos beach idézi meg a karibi szigetvilág hangulatát. A folyamatos fejlesztések okán már többtucatnyi strand és vízisport csalogatja az aktív nyaralókat, az apróságokkal érkezőknek ott a Gyerek Beach, különböző játékokkal és vízi aktivitásokkal, de a műfajában egyedülálló a Lupa gasztronómiai kínálata is a gasztrosétányon sorakozó változatos kínálatú büfékkel és a vízparti koktélbárokkal, éttermekkel.

Bemutatkoznak a környező települések

Ebben az évben már a harmadik szezonját indítja a Lupa.

– Idén gazdagabb lesz a programkínálat, amivel célunk megerősíteni a köztudatban, hogy nem csak a szikrázó napsütésben érdemes kilátogatni a tóhoz – mondta Gerendai Károly, a „tengerpart” megálmodója, aki egyelőre a májusi családi, gasztro- és sportrendezvényeket emelte ki.

– Egyrészt meghívtuk a környező lakosokat, egy-egy dedikált napot kínálva a településeknek, amikor bemutathatják saját kulturális és sportéletüket. A sort május 18-án Pomáz nyitja, majd másnap Szentendre mutatkozik be a Lupán, de a közeljövőben vendégségbe várjuk majd Óbuda-Békásmegyer vagy Budakalász lakosait is egy-egy napra. Ezen alkalmakra a helyi lakcímkártyával rendelkezőknek ingyenes lesz a belépés – meséli.

Változatos sportprogramok

Gerendai elmondta továbbá, hogy rendkívül gazdag lesz idén a Lupa sportprogramja, ami május 18-án indul a Decathlon Strandröplabda Kupa első fordulójával, másnap pedig amatőr strandröplabdatornával, de lesz majd a nyár során tóátúszás, strandkézi, strandfoci, vízilabda, amerikai foci, négytusa és megannyi izgalmas verseny a Lupa profi sportpályáin.

Számos sportprogramot szerveznek majd idén a tónálFotó: Hirling Bálint - Origo

Emellettmegnyitott a Lupa egyedülálló wakeboardpályája, a LupaWake is.

Május a gyermekeknek is tartogat meglepetést a Lupán. 26-án a Gyereknapon az apróságoké lesz a főszerep, több helyszínen változatos programokkal és természetesen ezen a napon a gyerekeknek ingyenes belépővel készülnek.

Június 1-én indul a főszezon

Az előszezont egy kulináris kaland zárja. Az I. Lupa Beach Gasztro Feszt bemutatja a Lupa változatos gasztronómiai kínálatát, melyben az egyes helyszínek különböző finomságokkal csalogatják a közönséget.

– De a kulináris kalandok mellett ne csodálkozzunk például, ha a pult mögött ismert emberek szolgálják fel a kért ételt. Természetesen a tónál található büfék, éttermek és koktélbárok egész szezonban elérhetőek lesznek, és az esti órákban már belépőjegy nélkül, ingyenesen is meglátogathatók, de a nyár folyamán rendszeresen szervezünk majd olyan eseményeket, ahol a Lupa gasztronómiai kínálatára szeretnénk felhívni a figyelmet – mondta Gerendai.

Június 1-én pedig már indul a főszezon, és ekkor nyílik meg a Lupa másik része, a küllemében és tartalmában is teljesen megújuló, de továbbra is kedvezményes áron látogatható Öböl Strand.