Márki-Zay Péter indította útjára a jelentéktelenségét ellensúlyozandó hazugságáradatot

Márki-Zay Péter
Hódmezővásárhely, 2018. május 29. Márki-Zay Péter (független) polgármester és Varga Ildikó jegyző a hódmezővásárhelyi közgyűlés ülésén 2018. május 29-én. MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely
Vágólapra másolva!
Hogy milyen ember valójában Márki-Zay Péter, a magát a jóság és a becsületesség mintapéldányának beállítani szándékozó hódmezővásárhelyi polgármester, azt jól szemlélteti a mostani rendkívül kínos lebukás a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökének washingtoni utazásával kapcsolatban. Az esetből ugyanis jól látszik, hogy az ellenzék utolsó reménységétől nem áll távol a csúnya és szándékos csúsztatás, és ezzel a közvélemény manipulálása, valamint a saját fontosságának szánalmas – és reménytelen – hangsúlyozása. Mint ismeretes, hetekig arról cikkezett az ellenzéki propagandasajtó, hogy Márki-Zay Péter és a parlamentből tavaly csúnyán kibukott Kész Zoltán az amerikai külügyminisztérium meghívására utaznak az Egyesült Államokba épp az Orbán-Trump találkozóval egyidejűleg. Ahol majd épp Márki-Zay Pétertől kíván tájékozódni az USA külügyminisztériuma a „magyarországi helyzetről”. Na persze... A valóság az, ahogy azt az Origo megírta, Márki-Zay nem kapott hivatalos meghívást az amerikai külügyminisztériumba és az ATV Egyenes Beszéd című műsorában a kínos lebukás után el kellett ismernie, hogy Amerikában élő magyarok hívták meg, és „nem olyan magasröptű emberrel találkoztunk”. Állítása szerint, akikkel beszéltek, azok „Magyarországgal foglalkozó szakértők”. De persze az igazság élharcosának semmi kifogása nem volt az ellen, hogy az ellenzéki propagandamédia hetekig azt a látszatot keltse, hogy a külügyminisztérium épp őt hívta meg, hogy fontos kérdésekben tájékozódjanak hazánkról. Sőt, nyugodtan kijelenthető, hogy épp ő ültette el ennek a hazugságspirálnak a magvait egy 444-nek adott nyilatkozattal, és rá is játszott bőven annak kiteljesedésére. 
Vágólapra másolva!

Márki-Zay Péterre sok mindent lehet mondani, de azt semmiképp sem, hogy nincs kellő önbizalma.

Az ellenzéki polgármester ugyanis úgy tűnik, elhitte, és mindenképp el akarta hitetni a magyar közvéleménnyel, hogy az amerikai külügyminisztérium valóban kíváncsi a 40 ezer fős város egyébként gyenge teljesítményt nyújtó polgármesterének véleményére „a magyarországi helyzetről”. Mert persze az a szokás, hogy az USA külügyminisztériuma pontosan ilyen forrásokból tájékozódik, ha Magyarországra kíváncsi.

Na persze.

Márki-Zay Péter Fotó: Polyák Attila - Origo

Ezt az egészen szürreális mesét igyekezett a hazug ellenzéki propagandamédia, a magát az igazság élharcosának beállítani szándékozó Márki-Zay csöndes asszisztálásával elhitetni a magyar közvéleménnyel.

Csak sajnos hamar lebuktak, és az ellenzék utolsó reménysége kénytelen volt elismerni, hogy „nem olyan magasröptű emberrel találkoztunk”, arra azonban, hogy pontosan kivel és miért találkoztak, azóta sem érkezett válasz, pedig az Origo azt megkérdezte mind Márki-Zay Pétertől, mind Kész Zoltántól.

A sajtóhírek szerint a két „forradalmár” a civil szervezetként működő Amerikai Külszolgálati Egyesület (American Foreign Service Association-AFSA) szakértőivel tárgyalhatott.

Amelyről azonban érdemes megjegyezni, hogy nem az Egyesült Államok hivatalos kormányzati szerve, hanem egy szakmai, civil jellegű szervezet.

És, ahogy már megírtuk, Márki-Zay Péter és Kész Zoltán útjának valószínűleg a pénzkunyerálás volt a célja.

A fentiekkel semmi gond nem lenne, ha már több mint egy héttel a találkozó előtt nem azt a látszatot kívánta volna kelteni a két világutazó, hogy őket márpedig az USA külügyminisztériuma hívta meg, ráadásul épp az Orbán-Trump találkozó időpontjában. És abból a célból, hogy hazánkról tájékozódjanak.

Az álhír magjait épp a „talpig becsületes” Márki-Zay ültette el

De tekintsünk egy pillanatra vissza arra, hogy hogy is kezdett el keringeni az álhír.

Nos, úgy, hogy Márki-Zay ezt nyilatkozta a 444 nevű Soros-blog angol nyelvű oldalának, az Insight Hungarynek.

Legalábbis ezt írta a 444 május 5-én, hogy Márki-Zay-ék „hivatalosak a külügyminisztériumba is”, ahol az ellenzék nagy reménysége „tájékoztatni fogja az amerikai külügyet a magyar politikai fejleményekről”.

Hiszen ki mást, ha nem épp őt kérdezné meg az amerikai külügyminisztérium Magyarország ügyében. Jó vicc, mi?

Íme a kiváló cikk:

Forrás: 444

Természetesen az álhírt azonnal átvette az Index nevű fake news gyár is, és máris diadalittasan számoltak be a 100 százalékosan kamu információról, amit a 444 szerint épp Márki-Zay mondott tollba nekik.

Íme az Index cikke:

Forrás: Origo

Rá is játszott Márki-Zay a hazugságra, miután körbehordta a kamuhírt a baloldali sajtó

Márki-Zay, miután elszórta ennek a csúnya hazugságnak a magvait a kiéhezett hiénaként kószáló balliberális sajtóalkalmazottaknak, szépen rá is játszott az álhírre a Facebook-oldalán, és majdnem mindennap beszámolt arról, hogy Kész Zoltánnal együtt az amerikai külügyminisztérium „képviselőivel” fognak találkozni.

Forrás: Facebook

A „találkozót” követően Márki-Zay MINDENNAP arról is írt közösségi oldalán, hogy a külügyminisztériumban fogadták őket. Többek közt így írt:

„Kész Zoltán és jómagam a mai nap az Amerikai Külügyminisztérium vendégei voltunk a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökségi tagjaiként.

A külügy képviselőinek megerősítettük, hogy Orbán Viktor nem egyenlő Magyarországgal, és VAN ALTERNATÍVÁJA a jelenlegi kormánynak.”

Hogy pontosan kivel, kikkel találkozott az ellenzéki polgármester, továbbra sem tudjuk, ahogy azt sem, hogy ki finanszírozta Márki-Zay Péter és Kész Zoltán amerikai útját, hiszen az átláthatóság bajnokai erről sem akarták tájékoztatni a sajtót.

De idézzük fel ismét a 444-en megjelent, első cikk jellemző mondatát: hivatalosak a külügyminisztériumba is. Ez, amit píszi nyelven csúsztatásnak, a lényegét tekintve gyáva lódításnak nevezhetünk: szó szerint ugyan voltak a külügyminisztérium épületében, de egy ilyen mondatnak – Márki-Zay és a 444 szándéka szerint – természetesen az az értelme és a célja, hogy ennél jóval többet sugalljanak. Vagyis, hogy ő, a rosszul teljesítő hódmezővásárhelyi polgármester bukott képviselőtársával a külügyminisztérium hivatalos embereivel tárgyalnak. Egyszerre gyáván és egyszerre tudatosan azt a látszatot akarta kelteni Márki-Zay és Soros blogja, hogy hivatalos tárgyalása lesz a külügyminisztérium képviselőivel. Később ezt meg is erősítette, már egészen konkrétan – ahogy fentebb idéztük is.

Egy civil szervezet szakértőivel tárgyalhattak, de szó sem lehetett a külügy „tájékoztatásáról”

No, miután Márki-Zay nagy örömére beindult a hazugságspirál, és a liberális média kellő ideig plántálta a fejekbe, hogy az ellenzék utolsó reménysége a külügyminisztérium meghívására kószál az USA-ban,

kiderült, hogy a hódmezővásárhelyi polgármester nem az USA külügyminisztériumának a meghívására ment Amerikába, és főleg nem került sor az amerikai külügy Magyarországról történő „tájékoztatására”, amit korábban Márki-Zay a 444-nek lódított.

Hódmezővásárhely, 2018. március 19. Márki-Zay Péter (független) polgármester beszél a hódmezővásárhelyi közgyűlés ülésén a városháza dísztermében 2018. március 19-én. Balról Ambrus Norbert, a jogi iroda vezetője Forrás: MTI/Ujvári Sándor

A sajtóhírek szerint a két „forradalmár” ugyanis a civil szervezetként működő Amerikai Külszolgálati Egyesület (American Foreign Service Association-AFSA) szakértőivel tárgyalhatott. Amelyről azonban érdemes megjegyezni, hogy nem az Egyesült Államok hivatalos kormányzati szerve, hanem egy szakmai, civil jellegű szervezet. (Márki-Zay facebook-oldalán most egyébként azt állítja, hogy nem találkozott az AFSA szakértőivel, akikkel viszont igen, azoknak nem árulja el a nevét, mert - hogy őt idézzük - "nem közszereplők"...)

Márki-Zay Péternek el kellett ismernie, hogy hetekig ámították a közvéleményt

Márki-Zay a valóság kitudódását követően csütörtökön az ATV Egyenes Beszédének volt a vendége, ahol kénytelen volt beismerni a valóságot,

azaz, hogy nem volt igaz a hetek óta hangoztatott hazugság, hogy az amerikai külügyminisztérium hívta meg őket Washingtonba Kész Zoltánnal.

Állítása szerint, akikkel beszéltek, azok Magyarországgal foglalkozó szakértők.

Vagyis lényegében beismerte, hogy a liberális propagandasajtó heteken át hazugsággal áltatta a közvéleményt, amely hazugságspirált épp ő maga indított útjára a 444-nek adott fenti nyilatkozatában,

és amely ellen aztán egy szót sem szólt, a magát a szeretet és igazság netovábbjaként bemutatni szándékozó politikus.