Parkolási botrány: Karácsony ne keressen további kifogást

2019.05.17. 15:53

A Fidesz zuglói választókerületi elnöke arra szólította fel Karácsony Gergelyt (Párbeszéd), a kerület polgármesterét, hogy ne keressen további kifogásokat a zuglói parkolási szerződések felmondására, hanem hajtsa végre az önkormányzat döntését.

Jelen Tamás arról beszélt: hétfő óta egyre nagyobb a káosz a zuglói parkolásban, amiből látható, hogy Karácsony Gergely alkalmatlan a kerület vezetésére. Hangsúlyozta: ahelyett, hogy Karácsony Gergely végrehajtotta volna az önkormányzat döntését, és felmondta volna a parkolásüzemeltetési szerződéseket, illetve ingyenessé tette volna a parkolást a zuglóiaknak, „tovább megy az időhúzás”.

Hangsúlyozta: Karácsony Gergely folyamatosan másokat okol saját alkalmatlansága miatt, mások háta mögé bújik, másokat mutat fel bűnösként a nyilvánosság előtt, így eddig a Fidesz, a testület és a főváros volt a hibás. Jelen Tamás felhívta a figyelmet arra, hogy a kerület jegyzője törvényességi kifogást nyújtott be a testület döntése ellen, ezért arra vár választ Karácsony Gergelytől, ő kérte-e a jegyzőjét, hogy tovább akadályozza a parkolási szerződések felmondását és az ingyenes parkolás bevezetését. Megjegyezte: a polgármester már a harmadik jegyzőjét fogyasztja, és nem kizárt, hogy lesz negyedik is a sorban.

Karácsony GergelyForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Jelen Tamás azt követelte Karácsony Gergelytől, hogy „ne keresgéljen további kifogásokat, és ne tárgyalgasson zárt ajtók mögött a testület döntéseivel szemben”, hanem hajtsa végre a döntéseket, amelyeket Zugló képviselő-testülete a Fidesz javaslatára kezdeményezett.

Karácsony Gergely azt se ismételgesse, hogy a szerződés le fog járni, hiszen minden egyes nap plusz egy-egy millió forint rakódik az eddigi milliárdos nagyságrendű veszteséghez– mondta Jelen Tamás. Kiemelte: Zuglónak nincs ideje arra, hogy a polgármester alkalmatlansága további veszteségbe sodorja a kerületet.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK