Szolnoki pénzmosodára csapott le a TEK, százmilliókat forgathattak

pénzmosás, Szolnok, TEK, luxusautó
Vágólapra másolva!
A rendőrök és a TEK 236 millió forint értékben luxusautókat, 500 millió forint értékben 16 ingatlant, 83 millió forint készpénzt, számlákat és üzletrészeket foglalt le két szolnoki internetes csalótól. A pénzmosáshoz több ezer bel- és külföldi bankszámlát használhattak, a hálózathoz tucatnyi ember tartozhatott. A pénzmosásban ügyvédek is részt vettek.
Vágólapra másolva!

A hálózatra a Készenléti Rendőrség és a Terrorelhárítási Központ egyszerre 19 helyszínen csapott le még május 14-én – írja a rendőrség.

Forrás: TEK

A két szolnoki férfi és a hálózathoz tartozó emberei elképesztő luxusban éltek: a nyomozók 83 millió forint készpénzt, ingóságokat és 22 autót foglaltak le tőlük, valamint zár alá vettek bankszámlákat, üzletrészeket, valamint 500 millió forint értékben 16 ingatlant – összesen

850 millió forint értékben.

A nyomozás és a felhalmozott vagyon eredetének vizsgálata tart.

Forrás: Police.hu

A büntetőeljárásnak jelenleg 13 gyanúsítottja van. A bűnszervezetet irányító két szolnoki férfi mellett elfogtak egy szolnoki informatikust, valamint szabadlábon védekezhet további 10 gyanúsított, köztük egy ügyvéd, a strómanokkal kapcsolatot tartó személy, valamint irodai alkalmazottak.