Szívrohama volt Novák Péternek

Vágólapra másolva!
Most először beszélt a válásáról Novák Péter, aki volt feleségével négy éven át próbálta megmenteni a házasságát. Végül azonban mégis a különválás mellett döntöttek, A férfi azonban annyira szenvedett utána, hogy szó szerint majdnem belehalt: szívinfarktus tüneteivel került kórházba. A férfi elsősorban magát hibáztatja mindenért. 
Vágólapra másolva!

Novák Péter 10 évig volt házas a nála 15 évvel fiatalabb, táncművész feleségével. Született két kisfiúk, de aztán négy éve annyira megromlott a pár kapcsolata, hogy beadták a válópert. A válás azonban a legnagyobb titokban zajlott, egészen mostanáig. A Második felvonás című, válásról szóló színházi beszélgetésen a színész-műsorvezető most először mesélt arról, hogy mekkora fájdalom volt számára házassága szétesése. Nemcsak lelkileg, hanem fizikailag is, ugyanis a színész majdnem belehalt a válásába - írja a Bors.

- mondja a színész, aki hozzátette, hogy szerinte teste így reagált a kudarcra.

Az egész négy éve kezdődött, és sokáig próbálták megmenteni a házasságukat.

„Valószínűleg, amikor a tudatalattim megérezte, hogy ez nem jön össze, akkor adott egy nagyon erős válaszreakciót. Amikor azt érzed, hogy tényleg belepusztulsz a veszteségbe..."

Novák Péter-interjú a Királydombnál a Városligetben 2015. augusztus 14-én Fotó: Szabó Gábor - Origo

Több ok is elhangzott, hogy miért ment tönkre a házasságuk.

Novák Péter szerint a legnagyobb probléma az volt, hogy Horváth Andrea otthagyta az izgalmas művészéletét, hogy főállású anya, háziasszony legyen.

"A lehető legrosszabb felállások egyike. Én felmentem a színpadra, önkifejeztem, megmutattam magam, hazaértem, jó fej apuka voltam, és utána beszippantottak a saját gondolataim. A volt feleségemnek pedig maradt egy szép virág torzsája, a rohadó vége, a fáradt, kedvetlen, mocskos."

A színész azt is hozzátette, hogy a nagy korkülönbség és az időhiány is a főproblémák közé tartozott.

Mostanra viszont már túl vannak a válásukon, és barátokká váltak. Nem laknak messze egymástól, mindketten rugalmasan viszonyulnak a másikhoz és jókat beszélgetnek.

A pszichológus szerint a gyerekek képesek feldolgozni szüleik válását akkor, ha azt egy őszinte megbeszélés előzi meg.

„Lehetőleg ne a barátjával ossza meg az ember az ilyen jellegű problémáit, hanem forduljon szakemberhez. Az a leggyorsabb, legbiztonságosabb megoldás. Ott „ventillálhat", azaz ki tudja lélegezni a szomorúságát, ugyanis minden válás, szakítás olyan, mint egy tárgyvesztés, és a legtöbb ember úgy éli meg, hogy megszűnik a szerelem, a kapcsolat, és egyedül marad. Persze ez személyiségfüggő is. Van olyan, akinél a válás egészen komoly problémákat okozhat" - mondja Rusz Edit.

A pszichológus azt is hozzáteszi, hogy a felnőtteknek is nehéz feldolgozni a válást, a kudarcot, nemcsak a gyerekeknek, ezért is érdemes szakember segítségét kérniük.