A jövő héten is többször lesz esős idő

esernyő esős fut IDŐJÁRÁS MOZOG ÖLTÖZÉK KIEGÉSZÍTŐ
Járókelők szaladnak az esőben a budapesti Március 15. téren
Vágólapra másolva!
A jövő héten is többször lesz eső, a szél is megerősödik, helyenként viharossá is fokozódik. Lehűlésre viszont nem kell számítani, továbbra is jellemzően 20 fok körül alakulnak majd a maximumok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-nek.
Vágólapra másolva!

Hétfőn a többórás napsütés mellett több helyen várható zápor, nagyobb eséllyel a Dunántúlon zivatar is. Főként a Dunántúlon megerősödik a szél, de zivatarok környezetében átmenetileg viharos széllökések is lehetnek. A leghidegebb órákban 8-16 fok lesz, délnyugaton lesz hűvösebb az idő. Napközben 19-24 fokig melegszik a levegő.

Kedden délelőttig az északkeleti megyékben még erősen felhős lesz az ég, és ott eső, zápor is valószínű. Napközben azonban már országszerte erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, és szórványos jelleggel kell záporra, zivatarra számítani. A szél többfelé megerősödik. A minimumhőmérséklet 8-14, maximumhőmérséklet 16-23 fok között alakul, délnyugaton lehet a hűvösebb.

A rövidebb napos időszakok mellett szerdán is többfelé valószínű zápor, zivatar. A szél megélénkül, helyenként megerősödik, zivatarok környezetében átmenetileg viharossá fokozódik. A legalacsonyabb hőmérséklet 8-14, a legmagasabb hőmérséklet 17-23 fok között alakul.

Csütörtökön több órára kisüt a nap. A Dunántúl északi felén és Budapest körül csak kis eséllyel lehet csapadék, másutt szórványosan valószínű zápor, zivatar. A szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A minimumhőmérséklet 8-13 fok között valószínű. A nappali maximumok 18-24 fok között alakulnak.

Illusztráció Forrás: MTI/Mohai Balázs

Pénteken napos idő várható, csak helyenként lehet futó zápor. A legalacsonyabb hőmérséklet 6-12, a legmagasabb hőmérséklet 18-23 fok között alakul.

Szombaton délnyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, és nyugat, délnyugat felől záporok, zivatarok várhatóak. A szél helyenként megélénkül, de zivatarok környezetében átmenetileg erős, viharos széllökések is lehetnek. A leghidegebb órákban 7-14 fok lesz. Napközben 20-25 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap a rövid napos időszakok mellett erősen felhős lesz az ég, és többfelé kell esőre, záporra, zivatarra számítani. A minimumhőmérséklet 9-14, a maximumhőmérséklet 18-24 fok között valószínű - olvasható az előrejelzésben.