Tizenhatszor csaptak le az unokázós csalók Budapesten

Vágólapra másolva!
A nyomozók egy korábbi unokázós csalással összefüggésben elfogtak egy 16 éves lányt, és körözést adtak ki 26 éves társa ellen. Korábban, február 21-én egy kispesti lakásban elfogtak két férfit, akik unokázós csalásokat követtek el Budapesten.
Vágólapra másolva!

A módszerük az volt, hogy kerületekre lebontva vezetékes telefonszámokat hívtak fel, aztán a telefonáló a hívott fél rokonának vagy barátjának adta ki magát. Azt állította, hogy albánok rabolták el, akik fogva tartják és bántalmazzák, ezért pénz kell neki. Ha a felhívott emberen azt érezték, hogy hajlandó pénzt adni nekik, akkor elmentek hozzá, vagy arra kérték, hogy azt egy kukába dobja bele, később pedig kivették onnan - olvasható a rendőrség oldalán.

Összesen 16 embert hívtak fel, közülük öt nyugdíjas volt. Tőlük több mint 1,5 millió forint értékben arany ékszereket, és hárommillió forintot csaltak ki.

A nyomozók a 2019 februárjában tartott házkutatáskor megtalálták az arany ékszereket a csalók lakásán.

Május 15-én pedig több helyen, összehangolt házkutatást tartottak, amely során mobiltelefonokat, SIM kártyákat, átutalási megbízásokat és taxinyugtát is találtak.

A rendőrök még aznap Kálon elfogták a csalók 16 éves társát, aki az egyik bűncselekménynél a pénzt vette át egy nyugdíjastól.

A lányt csalás miatt hallgatták ki, és azonosítottak egy 26 éves nőt, aki ellen körözést adtak ki orgazdaság miatt.