Karácsony Gergely arra is alkalmatlan, hogy egy szerződést megkössön

2019.05.19. 13:36

A Fidelitas felszólítja Karácsony Gergely XIV. kerületi polgármestert, hogy szabadítsa ki Zuglót a pazarló parkolási szerződésekből - közölte a szervezet budapesti elnöke a zuglói önkormányzat épülete előtt tartott sajtótájékoztatóján vasárnap.

Borbély Ádám elmondta, a kerületi jegyző leveléből az derült ki, hogy az önkormányzat maga zárta ki a felmondás lehetőségét az üzemeltetési szerződésekben, ezzel gyakorlatilag bebetonozva azokat. Felmondhatatlanná tették a konstrukciót, ami napi egymillió forint veszteséget okoz a kerületnek - tette hozzá. A Fidelitas budapesti elnöke szerint a történtek azt mutatják, hogy Karácsony Gergely még arra is alkalmatlan, hogy egy szerződést megkössön, és az ellenzéki polgármester "most sem a zuglóiak érdekeit tartotta szem előtt".

Budapest, 2019. május 19. Borbély Ádám, a Fidelitas budapesti elnöke sajtótájékoztatót tart a zuglói önkormányzat épülete előtt 2019. május 19-én. A Fidelitas felszólítja Karácsony Gergely (Párbeszéd) kerületi polgármestert, hogy szabadítsa ki Zuglót a pazarló parkolási szerződésekből. MTI/Mónus MártonForrás: MTI/Mónus Márton

A sajtótájékoztatót követően a Fidelitas tagjai az önkormányzat épülete előtt egy műanyag edénybe helyezett egy parkolási szerződést jelképező papírt, amelyet betonnal öntöttek ki, utalva arra, hogy a polgármester milyen helyzetbe hozta a kerületet.

Budapest, 2019. május 19. Borbély Ádám, a Fidelitas budapesti elnöke (b) és a politikai ifjúsági szervezet szimbolikusan bebetonozza a zuglói parkolási szerződést a zuglói önkormányzat épülete előtt 2019. május 19-én. A Fidelitas felszólítja Karácsony Gergely (Párbeszéd) kerületi polgármestert, hogy szabadítsa ki Zuglót a pazarló parkolási szerződésekből. MTI/Mónus MártonForrás: MTI/Mónus Márton

Borbély azt kérte, Karácsony Gergely "vésse ki" a bebetonozott konstrukciót.