Halálra kínoztak egy rabot a szombathelyi börtönben

2019.05.20. 15:00

Három elítélt szó szerint halálra kínzott egy negyediket a Vas megyei börtönben. Rendszeresen verték és megalázták, a férfi végül felmosórongyot hányva halt meg – írja a Bors.

A férfiak 2017-ben kerültek egy zárkába, ahol hárman összefogtak, és már a kezdetektől rászálltak a negyedik társukra. Csicskáztatták, többször is brutálisan megverték, és rendszeresen megalázták, volt, hogy a felmosóvödörből kellett innia, utána pedig csikkeket kellett ennie.

A következő hónapokban romlott a helyzet, mert már naponta megverték és meg is kínozták. Egyszer szétszaggatott rongyokkal tömték be a száját, kikötözték, majd felváltva ugráltak a hátán, megverték és ájulásig fojtogatták.

Amikor magához tért, tovább verték.

Később a felmosórongy vastag szálait etették meg vele, majd a mosdóban, ahol az őrök nem látták, összeverték.

A sebei folyamatosan véreztek, ezért egy öngyújtóval kiégették ezeket, a vért pedig rongyokkal felitatták a földről, majd kidobták az ablakon. Másnap reggel a rabok arra ébredtek, hogy a megkínzott férfi a saját hányásában fekszik és hörög. Ekkor szóltak a nappalos őrnek, majd gyorsan megfogadták egymásnak, hogy nem árulják el egymást. Az őr megpróbálta újraéleszteni a férfit, de már nem lehetett megmenteni az életét. A három férfi ügyében csütörtökön dönt a szombathelyi bíróság.