Egy férfi nem tudott belenyugodni abba, hogy a lánya együtt van egy olyan 24 éves férfival, akivel azt tervezgetik, hogy külföldre küldöznek, ezért karddal és vascsövekkel támadt a lánya barátjára egy benzinkúton. A fiatal férfi védekezésképpen ablakmosó folyadékkal öntötte le a támadót, aki ezután csaknem félholtra verte - írja az Ügyészség oldala. 

2016 novemberén az

apa és egyik rokona karddal és vascsővel felszerelkezve érkezett egy hernádkaki benzinkútra,

ahol a lány, a barátja és egy másik fiatal pár ültek egy autóban. 

A két férfi hangosan szitkozódva rohamozta meg az autót, az apa a nála lévő karddal betörte a bal első ablakot. Ezalatt társa a szélvédőt törte össze vascsővel. Az autóban ülő két férfi megijedt és elfutott, aztán visszaszaladtak, hogy barátnőjüket kimentsék az autóból. A vádlott lányának barátja egy ablakmosó folyadékkal teli vödröt kapott föl, és támadói felé locsolt. Erre az apa egy kést rántott elő és társával együtt üldözni kezdték a két fiatal férfit. Amikor utolérték őket,

a lány barátját ütni-verni kezdték a náluk lévő eszközökkel, míg az földre nem esett. Közben egy férfi próbált rajta segíteni, őt is fejbe vágták a vascsővel,

ő is a földre zuhant. Ezután a két támadó elmenekült a helyszínről. 

A két bántalmazott férfi közül az egyik 8 napon belül, míg társa 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, többek között az arca is maradandóan megsérült. 

Az autó rongálásával közel 200 ezer forintos kárt okozott a két férfi. 

Az ügyészség egyikük számára börtönbüntetést és közügyektől eltiltást, míg társának felfüggesztett börtönbüntetést javasol.