Marad az erősen szeles idő, záporral, zivatarral

2019.05.20. 16:50

Az előrejelzések szerint egészen csütörtökig maradhat az erősen szeles és csapadékos idő, pénteken és szombaton már sok napütésre van kilátás, vasárnap azonban visszatér az eső. 

Kedd

Fátyol- és gomolyfelhő-képződés mellett főleg a déli óráktól egyre több helyen fordulhat elő zápor, zivatar. Erős, zivatarok környezetében viharos szél (60-90km/h) lesz. 19 és 24°C között alakul a hőmérséklet.

Szerda

Északon felhősebb, délen naposabb időre lehet számítani, ismét a délutáni órákban záporral, zivatarral, maximum 20-21 fok körüli értékekkel. Zivatarok közelében viharos széllökések lehetnek.

Szeles, esős idő várható az elkövetkező napokbanForrás: MTI/EPA/DPA/Boris Rössler

Csütörtök

Csütörtökön egyre szakadozottabb felhőzet lesz felettünk, hosszabb időszakokra süt ki a nap. Zápor inkább már csak délen és keleten fordul elő. Az erős szél mellett 16 és 22 fok közötti értékeket mérhetünk.

Pénteken és szombaton sok napsütésre, erősödő nappali felmelegedésre van kilátás: pénteken 21, szombaton 23 fok körül alakulhat a hőmérséklet. Csapadékra kicsi az esély. Vasárnap viszont ismét több helyen várható zápor, elszórtan zivatar, 19 és 24 fok közötti nappali hőmérséklettel.