Megszökött a nevelőotthonból, prostituáltként dolgoztatták

Vágólapra másolva!
Négy év börtönre, közügyektől való eltiltásra, és 55 ezer forint vagyonelkobzásra ítélt elsőfokon egy férfit novemberben a Nyíregyházi Törvényszék, amiért prostituáltként dolgoztatott egy tizenéves, nevelőotthonból megszökött lányt. A szintén prostituált másodrendű vádlott két évet kapott 4 év felfüggesztéssel, mert Bécsbe csábította a fiatal lányt. A két vádlott enyhítésért, az ügyész súlyosbításért fellebbezett - olvasható a Bíróság oldalán. 
Vágólapra másolva!

A fiatal lány

2016 februárjában engedély nélkül ment el a mátészalkai gyermekotthonból.

Megismerkedett az elsőrendű vádlottal, aki tudta, hogya lány kiskorú, és azt is, hogy honnan jött. Élettársával együtt befogadta lakásába és etette a lányt, majd

az állomásra vitte hogy ott prostituáltként dolgoztassa.

Az 5 nap alatt megszerzett 55 ezer forintot az elsőrendű vádlottnak adta át.

A lány megismerkedett a másodrendű vádlottal, aki szintén az állomás területén dolgozott prostituáltként. Ő mondta neki, hogy Bécsben jobban megfizetnék. A hónap végén a kiskorú lány a másodrendű vádlott kíséretében Ausztriába utazott.

Az élettársak egymás között nem tisztázták, hogy az elsőrendű vádlott átadja vagy eladja őt a másodrendűnek. A lány és másodrendű vádlott az osztrák-magyar határ közelében telepedett le, onnan jártak át Ausztriába.

2016 márciusában

az osztrák rendőrök többször igazoltatták a lányt és bevitték az ifjúságvédelmi intézetbe, de onnan is megszökött.

Az elsőrendű vádlott feljelentette élettársát, hogy a lányt prostitúciós tevékenységre kényszerítette, illetve eladta őt a másodrendű vádlottnak.