Szájer József: Kulcsszerep juthat a magyar szavazatoknak

szájer
Szájer József európai parlamenti képviselő, a néppárti frakció alelnöke (a mikrofonnál).
Vágólapra másolva!
A magyar kormánypárt és Orbán Viktor miniszterelnök azért áll folyamatos össztűz alatt, mert van egy világos képe a világról, hajlandó is tenni ezért, sőt, bele is áll a politikai harcba – jelentette ki Szájer József a Hír TV a Nyolcas című műsorában a műsorvezetőnek, G. Fodor Gábornak. Ezért nem mindegy, hány fideszes politikus jut be az Európai Parlamentbe. Kulcsfontosságú lehet minden egyes szavazat – húzta alá a Fidesz politikusa. 
Vágólapra másolva!

A legfontosabb kérdés Szájer József szerint az, hogy meg akarjuk-e reformálni Európát. Kell-e, hogy Európa közelebb kerüljön az emberekhez, meg kell-e egyáltalán védeni a nemzeti azonosságot, vagy fel kell-e olvadni egy nagy Európai Egyesült Államokban? Manfred Weberről szólva Szájer József úgy vélekedett, hogy a néppárti frakcióvezető „elunta az ütéseket”. Egy évvel ezelőtt ugyanis még kiállt mellettük.

„Elunta”, hogy ő is ütéseket kap azért, mert nem határolódik el a Fidesztől, és nem szállt be a folyamatosan „üvöltő kórusba”

– fogalmazott Szájer.

A Fidesz állja is a nyomást

Kiemelte, a Fidesz világos iránytűje messze túlmegy a pártpolitikán. A politikus úgy fogalmazott, ha választani kell, akkor a Fidesz nem az aktuális politikai felszínt, hanem továbbra is az elvek melletti kiállást fogja választani.

Felhívta rá a figyelmet, hogy Magyarországon jelenleg egyedül a Fidesz az, amelyik határozottan kiáll az elvei mellett,

ezen kívül a magyar kormánypárt – ellentétben a magyar ellenzéki pártokkal – állja is a nyomást.

Bírjuk a támadásokat. Nem kellemes mindennap Brüsszelben ülni, ahol övön aluli, méltánytalan támadások érnek bennünket pusztán azért, mert kiállunk az elveink mellett, de a Fideszben nem szoktunk megijedni az ilyen dolgoktól – tette hozzá.

Szájer József: Bírjuk a támadást Forrás: Origo

Kulcsszerepben a magyar szavazók

A küszöbön álló európai parlamenti választással kapcsolatban Szájer József megjegyezte,

a 450 milliós kontinens választópolgárai masszív ítéletet mondhatnak az éppen aktuális politikáról.

A kialakult üzenetnek csupán indirekt hatása lesz a kormányzatokra.

Az európai parlamenti képviselő nyomatékosította, kulcsszerep juthat a magyar szavazatoknak, hiszen, ha a választáson a felhatalmazás a nemzeti gondolatot képviselő Fidesz-KDNP mögött érvényesül, akkor igenis „lesz hangunk”.

Az a tizenvalahány szavazat döntő lehet az elkövetkezendő nagyon kiélezett, nagyon szoros csatákban.

Egy vagy két szavazaton is múlhat az, hogy hogyan alakul Európa jövője az elkövetkezendő időszakban – mutatott rá Szájer József, aki szerint azért sokkal fontosabb a mostani választás, mint a korábbiak, mert valóban kijelöli a jövőbeli irányokat.