Az áramlopással vádolt zenész továbbra is kitart amellett, hogy ártatlan, akárcsak súlyos betegséggel küzdő felesége, akinek bírói engedélyre már nem kell tárgyalásra járnia. Vádalkut sem kötött, amivel biztosította volna, hogy nem kell 12 évet börtönben töltenie, így még ennek a lehetősége is fennáll. Az viszont biztos, hogy akár évekig is elhúzódhat a tárgyalás.

Az új büntetőeljárási törvény szerint megegyezhet a büntetésről az ügyész, az ügyvéd és védence, ha a vádlott lemond a tárgyalás jogáról. Lagzi Lajcsi döntött.

Ha egy ilyen egyezségbe belementem volna, azzal a bűnösségemet ismertem volna el, amiről szó sem lehet. Ártatlan vagyok, meg fogom védeni az igazamat. Harcolok tovább!"

– mondta a Blikknek Lagzi Lajcsi.

Lagzi Lajcsi 2019. március 25-én a bíróságra érkezikFotó: Polyák Attila - Origo

Nyilván nem lehet szó nélkül elmenni a vádirat téves állításai és félinformációi alapján levont téves következtetései mellett, még akkor sem, ha ez az eljárást lerövidíti. Masszív védekezésre készülök, éveken át tartó pernek nézünk elébe"

- tette hozzá dr. Fröhlich Krisztián.

Az 58 éves zenészt, feleségét, Boglárkát és 9 társukat víz,- gáz-, áramlopással vádolják.

Az ügyészek szerint az első-, a másod-, a harmad- és a negyedrendű vádlott

100 millió forint feletti összeggel rövidített meg különböző áram-, gáz- és vízszolgáltatókat.

Lagzi LajcsiFotó: Polyák Attila - Origo

A sztármuzsikus korábban aljas rágalomnak nevezte ezeket a vádakat. A feleségét is minden egyes tárgyalási napon megvédi, az ő ártatlansága mellett is kitart. Az asszony egyébként nagyon nehezen viseli a pereskedést, ezért 2018 májusban lemondott a tárgyalásokon való részvételi jogáról, ezért őt az ügyvédje képviseli.