Meggyónt a rabló, mielőtt rátámadt a táti papra

2019.05.21. 10:48

Ledöbbentek a táti lakosok, hogy egy férfi szombaton rátámadt a közösség papjára, miután a templomukban meggyónt, sőt pénzt és ételt is kapott tőle. Erről írt a Szemlélek vallási hírportál.

Ahogy az Origo is megírta, május 18-án, szombaton délelőtt egy férfi csengetett be a táti plébániára. 

Pénzt kért a római katolikus paptól ételre.

Miután kapott, elment. Egy óra múlva visszatért, és bement az házba. Azt mondta, hogy nem volt nyitva az üzlet, ezért ezúttal ételt kért, a pap pedig csomagolt neki.

A férfi még több pénzt követelt, amitől a plébános megijedt, de adott még neki pénzt.

A pap torkára támadt a rabló

A rabló viszont nem érte be ennyivel. Miközben kutatni kezdett az egyik helyiségben, a pap kimenekült az udvarra, ahol az idegen utolérte és megtámadta. 

A férfi erősen szorította kiszemelt áldozata nyakát.

A gyónás után bejött a plébániára, majd pénzt követelt tőlem. Rám támadt, a falhoz szorított, de végül sikerült kifutnom az épületből

– mondta a plébános.

Miközben a pap megpróbált kiszabadulni a férfi szorításból, segítségért kiáltott.

A támadónak nem sikerült kirabolnia az atyát, mivel a tátiak odaszaladtak, a férfinek el kellett menekülnie. A rendőrök azonnal keresni kezdték a támadót a pap személyleírása alapján.

Tudták, hogy baj van

A tátiakat szabályosan sokkolta az eset. Mind jóravaló, segítőkész embernek ismerik a papot, aki mindenkinek segít. A támadójának sem félelemből adott pénzt és ételt. 

Még mindig a történtek hatása alatt vagyok. Épp kint voltam a kertben, amikor az atya ideszaladt hozzám segítséget kérni. Tudtam, hogy baj történt, mivel láttam a sérüléseit és a gomb is leszakadt az ingjéről

– idézte egy helyi szavait a Blikk.

Nem nagyon beszéltem senkivel a történtek óta, próbálom elfelejteni az egészet. Sokan járnak errefelé a 10-es út miatt, de ehhez hasonló még soha nem történt itt

– tette hozzá a templom mellett lakó, táti asszony. 

Bilincsben a rabló

Nem tartott sokáig, mindössze néhány órába telt, amíg a rendőrök rájöttek, ki lehetett a pap támadója. Másnap este háromnegyed 7-kor Vácon fogták el a férfit, ahonnan az Esztergomi Rendőrkapitányságra vitték. Rablás gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként, majd őrizetbe vették. A nála talált pénzt lefoglalták.