Vágólapra másolva!
Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt az EP választás tétjéről, a döntés felelősségéről és megismételhetetlenségéről.
Vágólapra másolva!

A politikus beszámolt arról, hogy a május 26-i EP választás hajrájában nagyban folyik a kampány, ő maga is aktívan szerepet vállal ebben, a Fidesz eddig is már több ezer embert ért el, a hátralévő napokban is keresik a lehetőséget a személyes beszélgetésekre. Ezeken a találkozásokon igyekeznek elmondani, hogy mi is a jelentősége ennek a választásnak, az emberekre, gyermekeikre, unokáira nézve.

Ebben a kampányban is minden párt arra biztatja az állampolgárokat, hogy vegyenek részt a választáson, szavazzanak. Ezzel kapcsolatban Bajkai István megjegyezte, a Fidesz-KDNP pártszövetség

úgy tekint erre a voksolásra, mint egy valóban sorsdöntő eseményre.

Véleménye szerint azért, mert ha Európában a bevándorlást támogató erők győznek, akkor a kontinens egy visszavonhatatlanul nehéz helyzetbe kerülhet, egy kevert népességű, kevert kultúrájú közösségé válhat, ami azt is jelentheti, hogy már középtávon is elveszítheti a zsidó-keresztény gyökereit is, valamint azt a biztonságot és azokat az eredményeket, amelyeket Európa az elmúlt évezredekben felmutatott.