Hosszú idő után ismét életjelet adott magáról a mintegy hárommillió magyar embert lepatkányozó Bangóné Borbély Ildikó szocialista képviselő. Miután az utóbbi idők egyik legnagyobb belpolitikai botránya robbant ki nyilatkozata miatt, a háttérbe vonult, és teljesen elzárkózott a médiától - egészen tegnapig. Úgy tűnik, az MSZP-s politikus komolyabb következmények nélkül dolgozhat tovább, büntetlenül patkányozhatta le a Fidesz-szavazókat. 

A patkányozós nyilatkozatát követően Bangóné Borbély Ildikó egyetlen egy bejegyzést sem tett közzé közösségi oldalán, ami az addigi aktivitását figyelembe véve erősen jelzésértékű volt. Ez a gyakorlatban azt jelentette, hogy április 29-e óta állt a Facebook-oldala, tegnap azonban megtört a jég, és 

a patkányozó szocialista politikus teljes erőbedobással szállt be a kampányba. 

Egy nap alatt ugyanis három poszttal is jelentkezett: megosztott egy videót Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselő, és Tordai Bence párbeszédes képviselő sajtótájékoztatójáról, a szocialisták szombati kongresszusáról, valamint egy közös kampányanyagot. A dolog több szempontból is érdekes:

  • Bangóné Borbély éppen a kampány utolsó hetében aktivizálta magát, 
  • feltehetően azért, mert úgy gondolta, hogy egyrészről mostanra elült a botrány, másrészről a finisben nem sokan fognak foglalkozni a visszatérésével,
  • mindennek pedig van egy olyan üzenete is, hogy az MSZP nem engedte el a taktikázó politikusának kezét, továbbra is számítanak rá.

Mindebből pedig az következik, 

hogy Bangóné Borbély komolyabb következmények nélkül megúszta botrányát.

Bangóné Borbély Ildikó MSZP-s képviselő éppen az európai parlamenti választás finisében adott ismét életjelet magáról. Botránya ellenére sem engedte el pártja a kezét?Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Mint ismert, Bangóné Borbély az ATV-nek arra a kérdésére, hogy miért nő folyamatosan a Fidesz támogatottsága, úgy válaszolt, hogy sok a patkány az országban. A szocialista politikus ezzel a kijelentésével mintegy 3 millió magyar embert patkányozott le.

Hatalmas botrány lett a szavaiból, azonban a szocialisták ennek ellenére nem hagyták abba a gyűlölködést, és egy újabb patkányozós videót töltöttek fel hivatalos Facebook-oldalukra, amit később levettek. Az anyagba egy kommentelőt idézve azt vágták be, hogy "szükség van az irtásra, főleg a Lendvay utcában és környékén”. Mint ismert, a Fidesz székháza a Lendvay utcában található. A Fidesz nem hagyta szó nélkül a történteket, és országos tájékoztató kampányba kezdett a szocialista gyűlöletkeltés ellen.

Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója az ügy kapcsán úgy fogalmazott, úgy tűnik, hogy az MSZP-ben mindig van lejjebb. Hozzátette, egészen elképesztő szánalmas mélypontja ez a magyar baloldalnak.