Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke pár nap leforgása alatt már a harmadik olyan posztját tette közzé, amelynek nem sok köze van a magyar nyelv szabályaihoz. Önmagában ez már nem feltétlenül bír hírértékkel, azonban a bukott kormányfő új vizekre evezett azzal, hogy ezúttal saját programpontját sem tudta helyesen leírni. Az ellenzék egyre többet hibázik és kapkod az európai parlamenti választás közeledtével. 

Mélyrepülésben a bukott kormányfő. Kedden ismét egy helyesírási hibáktól hemzsegő posztot tett közzé, ami alapjaiban véve hírértékkel sem bírna, csakhogy 

Gyurcsány Ferenc ezúttal saját programját volt képtelen normálisan leírni.  

Pártja, a Demokratikus Koalíció egy ideje azzal kampányol, hogy mindenáron szükség van az Európai Egyesült Államokra, és ebből kifolyólag a migránsokra is, amióta pedig Gyurcsány feleségét tette meg a DK európai listájának élére, azóta kettőzött erővel hajtogatják ezt. Úgy látszik, mégsem sulykolták kellő hatékonysággal a dolgot, ugyanis magának a pártelnöknek a Facebook-oldalán a következő felhívás jelent meg:   

Erős szovetsegesek kellenek. Erről szól az Europi Egyesült Államok. 

Amint látható, Gyurcsány bejegyzésében a "szövetségesek" szó nem kapott ékezetet, az "európai" leírásából pedig teljes összeomlás lett.

Forrás: Facebook

Nem ez volt az első eset, hogy a bukott kormányfő nem találta meg a kellő összhangot a magyar helyesírás szabályaival, legutóbb a magyarérettségi alkalmából írt egy hibákkal teli posztot. "Szoritok nektek!" - üzente az éppen a nyelvtanérettségivel küzdő diákoknak, hozzátéve, "hogy jó csavók és csajok lesztek, az nem ezen múlik." 

Idegesek, kapkodnak, és emiatt sokat hibáznak

Az ellenzék jól láthatóan egyre idegesebb, és emiatt egyre többet hibázik az európai parlamenti választás közeledtével. Ez nem csupán a helyesírási hibákban merül ki, hanem politikusaik bakijaiban. Vágó Gábor, az LMP listavezetője például arról számolt be közösségi oldalán, hogy fiatal átlag választópolgárokkal sörözött fényes nappal. Már önmagában ez sem teljesen szokványos, csakhogy utólag kiderült, a "spontán" sörivók között ott volt a Diákparlament egyik politikusa, és egy fiatal srác is, aki részt vett az LMP október 23-i fáklyás felvonulásán. Ander Balázs, a Jobbik parlamenti képviselője pedig azzal bukott le, hogy aktivistákat utaztatott a párt kercseligeti lakossági fórumára. A magukat újhullámosnak nevező pártokon kívül az MSZP-t sem kerülték el a komolyabb hibák. Tóth Bertalan, a szocialisták elnöke saját programpontjába zavarodott bele egy választási vitában, ahol arról beszélt, hogy szeretnék bevezetni a minimális bért, a minimális nyugdíjat, a minimális családi pótlékot. Vagyis azt mondta, a lehető legkevesebb bért szeretnék kifizetni. Korábban Bangóné és Kunhalmi Ágnes követett el durva helyesírási hibákat.