A Fidesz a kampány utolsó hetében sem pihen, sok százezer embert keresnek fel

2019.05.21. 12:17

Új szakaszba lépett a Fidesz európai parlamenti (EP-) kampánya ezen a héten, a kormánypárt minden erejével támogatói közvetlen elérésére helyezi a hangsúlyt - közölte Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója kedden.

Az utolsó héten sem pihen a kormánypárt

Hidvéghi Balázs újságírók előtt azt mondta, hogy több tízezer aktivistával sok százezer embert fognak felkeresni személyesen, illetve felhívni telefonon a következő napokban. "Arra kérjük támogatóinkat, hogy mindenki legyen ott most vasárnap. Menjünk el és szavazzunk egy erős és független Magyarországra az Európai Unióban! Menjünk el és szavazzunk, küldjünk erős és világos üzenetet Brüsszelnek arról, hogy a bevándorlást meg kell állítani és Európát meg kell védeni" - buzdított a Fidesz kommunikációs igazgatója.

Kampányeredmények

Hidvéghi a mozgósítás eredményeiről is beszámolt, szerinte egy intenzív és sikeres időszakon vannak túl a kampányban:

  • az elmúlt hetekben 200-nál is több fórumot tartottak országszerte, 
  • több mint 40 ezer emberrel találkoztak személyesen,
  • az eddig összesített adatok alapján jóval több, mint másfél millióan írták alá Orbán Viktor miniszterelnök hétpontos programját a bevándorlás megállítására.
A Fidesz központi kampányzáró rendezvényének kezdésére várakozók Székesfehérváron, a Városház téren az Országalmánál 2018. április 6-án. A rendezvényen Orbán Viktor miniszterelnök mond beszédetForrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Most jön csak az igazi próba!

A politikus ugyanakkor hozzátette, az igazi próba most jön. "Vasárnap mindenkinek el kell menni szavazni, mert csak így biztosítható, hogy hazánk olyan képviselőket küldjön az EP-be, akik számára ott is mindig Magyarország és a magyar emberek érdeke lesz az első" - fogalmazott. 
Hidvéghi szerint óriási a tétje a mostani EP-választásnak. Brüsszelben új vezetésre van szükség, amely megvédi Európát a bevándorlástól, a terrorizmustól, amely megvédi az európai keresztény kultúrát, a fiatalok jövőjét és a nemzetek Európáját - határozta meg a célokat. Szavait azzal zárta, hogy a pártok közül egyedül a Fidesz-KDNP-re lehet számítani, egyedül a Fidesz-KDNP áll ki a bevándorlás ellen.  "Az ellenzéki pártokra nem lehet számítani Magyarország védelmében" - fűzte hozzá, ezért arra biztatott mindenkit, hogy menjen el és szavazzon a Fideszre vasárnap.