Nézőpont: Az MSZP-re nem számíthatnak a magyar emberek

KARÁCSONY Gergely; TÓTH Bertalan; TIMMERMANS, Frans
Budapest, 2019. május 18. Frans Timmermans, az Európai Szocialisták Pártjának csúcsjelöltje, az Európai Bizottság alelnöke köszönti a résztvevőket az MSZP „Szövetségben Európával” című kampányrendezvényén az Europe Congress Centerben 2019. május 18-án. Tőle jobbra Tóth Bertalan, az MSZP elnöke és Karácsony Gergely, az MSZP és Párbeszéd főpolgármester-jelöltje, balra Kunhalmi Ágnes, az MSZP országgyűlési képviselője. MTI/Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
Frans Timmermans bevándorláspárti és Soros György nyílt társadalomról szóló eszméjét is vallja, a szocialisták azzal, hogy újra meghívták egy rendezvényre, azt bizonyítják, a magyar emberek nem számíthatnak rájuk a migrációs politikában - minderről Tóth Erik, a Nézőpont Intézet munkatársa beszélt. 
Vágólapra másolva!

A Nézőpont Intézet elemzője szerint nem oldotta meg a MSZP kampányát Frans Timmermans, az Európai Szocialisták Pártjának csúcsjelöltje azzal, hogy részt vett az MSZP európai parlamenti (EP-) kampányrendezvényén. Tóth Erik közölte, az MSZP a "patkányozás" óta nem EP-választási, hanem belpolitikai kampányt folytatott.

Frans Timmermans sem segített a szocikon? Forrás: MTI/Mohai Balázs

Frans Timmermans - mondta - bevándorláspárti és Soros György nyílt társadalomról szóló eszméjét is vallja. A szocialisták azzal, hogy újra meghívták egy rendezvényre, azt bizonyítják,

a magyar emberek nem számíthatnak rájuk a migrációs politikában

- vélekedett. Hozzátette, tízből nyolc magyar ugyanis egyetért a határkerítéssel, az MSZP pedig továbbra is annak lebontásán dolgozna az Európai Parlamentben.

Kitért arra is, Frans Timmermans az MSZP kampányrendezvényén olyan üzeneteket próbált megfogalmazni, amelyekkel szerinte képes többséget teremteni, ezek a "valóságtól elrugaszkodó" szakpolitikai elképzelések viszont később visszaüthetnek, és akár a politikai karrierjére is hatással lehetnek.