Nem fogadott szót a 6 éves, nagybátyja felemelte és bedobta a szobába

2019.05.22. 13:45

A Tatabányai Járási Ügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés miatt nyújtott be vádiratot azzal a férfival szemben, akinek az unokaöccse nem fogadott szót, ezért felemelte, bedobta a szobába a gyereket. A kisfiúnak nyolc napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek.

2018. május 27-én 13 óra körül történt, hogy egy férfi kis unokaöccsével és annak anyjával volt egy tatabányai lakásban. A férfit zavarta, hogy a kisfiú nem fogad szót neki. Nem megy be játszani a konyhából és az előszobából a szobába, ezért az előszobában megállt felette, majd

a könyökénél fogva felemelte és bedobta a szobába a gyereket.

A  kisfiú a padlón landolt, beütötte a fejét, elindult az orra vére és sírva fakadt.Fia hangjára figyelt fel az édesanyja, aki beszaladt a szobába és azonnal hívta a rendőröket. 

A gyerek jobb homlokán zúzódásos sérülés, jobb oldali orrszárnyon horzsolásos sérülés, a jobb mellkasfélen felületes hámsérülés keletkezett, amelyek gyógytartama 8 napon belüli.

A 6 éves kisfiú az életkorára figyelemmel védekezésre képtelen volt a cselekmény idején, ezért védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés miatt indult eljárás az ügyben. 

Az ügyészség a vádiratbankezdeményezte, hogy a büntetett előéletű, a bűncselekmény elkövetését beismerő férfit a Tatabányai Járásbíróság végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje.