Adóellenőrnek adta ki magát két csaló egy kerekegyházi építkezésen

2019.05.22. 16:53

A kecskeméti rendőrök őrizetbe vettek két férfit, akik azt állították magukról, hogy a NAV-nak dolgoznak és "büntetésképpen" több mint százezer forintot próbáltak kicsalni egy szentkirályi vállalkozótól május 21-én.

A férfi elmondta, hogy alkalmazottai Kerekegyházán, egy házfelújításnál dolgoztak, amikor telefonon felhívták őket, hogy két idegen jelent meg az építkezésen, akik azt állították, hogy a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ellenőrei. A két férfi még igazolványt is felmutatott a munkásoknak, és elmondták, hogy mivel hiányos a védőfelszerelésük, több százezer forintra fogják büntetni a főnöküket. Ezután telefonon felhívták a vállalkozót, és közölték vele, hogy 150 ezer forint fejében eltekintenek a feljelentéstől. A vállalkozó ekkor gyanakodni kezdett, hogy a két férfi csupán megpróbálja őt átverni, ami később be is igazolódott. A munkásoknak szintén gyanús volt a két idegen, ezért lefotózták a kocsit, amivel érkeztek. 

A két csaló találkozót beszélt meg a vállalkozóval, hogy így vehessék át a pénzt. A férfi azonnal feljelentette őket a rendőrségen, ezért a megbeszélt helyszínre már két rendőr kíséretében érkezett.

A két férfit elfogták, csalás gyanújával kihallgatták és őrizetbe vették, a hamis bizonyítványt is lefoglalták bizonyítékként. A rendőrök a helyi ügyészeknek javasolták a latartóztatásukat.

A rendőrök kérik, hogy bárki, akit hasonlóképpen átvertek, vagy próbáltak átverni, jelentkezzen személyesen a Kecskeméti Rendőrkapitányságon, vagy hívja az ismert számok bármelyikét.

Forrás: Police.hu