Ma két éve, hogy öngyilkos merényletet követett el az Iszlám Állam egyik dzsihadistája a Manchester Arénában a világhírű énekes, Ariana Grande koncertjén. A robbantásban 22-en meghaltak, 59-en megsebesültek. Az elmúlt években bevándorlóhátterű terroristák 30 terrortámadást hajtottak végre szerte Európában, több mint 300 ártatlan európai embert gyilkoltak meg, és több mint 1300-at megsebesítettek.

A brit társadalom legfiatalabb tagjait vette célba az a terrorista, aki 2017. május 22-én öngyilkos merényletet hajtott végre a Manchester Arénában, Ariana Grande amerikai énekesnő koncertjén. A robbantást az Iszlám Állam egyik dzsihadistája hajtotta végre az aréna előcsarnokában, a jegypénztárak közelében, ahol akkor rengetegen tartózkodtak. A merényletben 22-en meghaltak, és 59-en sebesültek meg, többségében tinédzserek.

Az elmúlt években bevándorlóhátterű terroristák 30 terrortámadást hajtottak végre Európában

– ezt már Menczer Tamás, Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára mondta Facebook-oldalán, hozzátéve:

több mint 300 ártatlan európai ember meggyilkoltak, és több mint 1300-at megsebesítettek.

Menczer Tamás, a Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkáraForrás: MTI/Kkm/Burger Zsolt

Az államtitkár hangsúlyozta, hogy a bevándorlás növeli a terrorveszélyt.

Válasszuk a biztonságot és azokat a politikusokat, akik nemet mondanak a bevándorlásra

– tette hozzá.