Gyilkosságért ült korábban a táti pap támadója

Vágólapra másolva!
Az Esztergomi Járási Ügyészség a támadás utáni negyedik napon bíróság elé állította zsarolás és aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértése miatt azt a férfit, aki rátámadt a táti papra. 
Vágólapra másolva!

Egy férfi május 18-án szombaton 11.30 perckor azzal csöngetett be a plébánián, hogy gyónni szeretne. A gyónás után azt mondta a papnak, hogy éhes, amiért a plébános adott neki 3 ezer forintot. A férfi elment, de egy órával később visszatért, és újra becsengetett. Ezúttal nem várta meg, hogy beengedjék. A csukott, de nem zárt kapun bement az udvarra.

A férfi az épület teraszán, a bejárati ajtóban találkozott a pappal, akitől ennivalót kért. A pap kenyeret és kolbászt csomagolt neki. Ekkor a támadó azt mondta, nem akarja bántani, de neki pénz kell.

A karjánál fogva bevezette a papot a dolgozószobába, többször megismételte, hogy „nem akarja bántani”, és neki pénz kell, illetve egyszer azt mondta, lehet, hogy megkötözi, ha nem engedelmeskedik neki.

A pap félelmében átadta a férfinak a zsebében lévő 30 ezer forintot, de ez nem volt neki elég. Amíg ő a dolgozóasztal fiókjait nézte át, a pap kiszaladt a szobából.

Az udvaron érte utol a férfi, aki a ruhájánál fogva megragadta a papot. Vissza akarta vinni a plébániára, de a plébános ellenállt.

A férfi a ház falához nyomta a papot, akinek az arcát és kezét is lehorzsolta a fal, de sikerült kifordulnia a férfi fogásából, és kiszaladnia az utcára.

Ahogy az Origo is megírta, végül a tátiak segítettek a plébánosnak, aki a sérülések miatt magánindítványt nem terjesztett elő.

Gyilkosság miatt ítélték el a támadót

Azóta kiderült, hogy a férfi, akiből

zsarolás és aljas indokból elkövetett személyi szabadság megsértése miatt

előbb gyanúsított, majd vádlott lett az elfogása után, valójában egy többszörösen visszaeső veszélyes bűnöző. Legutóbb gyilkosság miatt kellett börtönbe vonulnia, ahonnan 2015. március 24-én szabadult feltételes kedvezménnyel.

– írta Dr. Reszl Ildikó, a Komárom-Esztergom megyei főügyész Origónak küldött közleményében.

Hat év fegyház, nyolc év közügyektől eltiltás

„Az Esztergomi Járásbíróság a váddal egyező tényállást és minősítést állapított meg, a vádlottat halmazati büntetésül 6 év fegyházbüntetésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet a kihirdetését követően nem vált jogerőssé, mert az ügyész 3 nap gondolkodási időt tartott fenn a jogorvoslati nyilatkozat megtételére, míg a vádlott fellebbezést jelentett be enyhítés végett. Az ügyész indítványt tett a bűnügyi őrizetben lévő vádlott letartóztatásának elrendelésére, amelyet a bíróság a bűnismétlés veszélyére és a szökés veszélyére figyelemmel elrendelt” – írták.