Soros György hálózata nekiesett a Fidesznek az EP-választás előtt

AZ év képei 2015
NE használd 2016.01.01-ig!
Police escort migrants and asylum seekers as they walk to a refugee centre after crossing the Croatian-Slovenian border near Rigonce on October 24, 2015. Bulgaria, Romania and Serbia threatened to close their borders if EU countries stopped accepting migrants, as European leaders prepared for a mini summit on the continent's worst refugee crisis since World War II. / AFP / Jure Makovec
Vágólapra másolva!
Rövid idő alatt 77 nemzeti, konzervatív és bevándorlásellenes Facebook-oldalt és -csoportot hallgattatott el a világ legnagyobb és legbefolyásosabb liberális aktivista hálózata, az Avaaz - írja a Magyar Nemzet. Mint ismert, a Soros György-féle nyílt társadalom megvalósítására törekvő szervezetcsoport a tavalyi országgyűlési választásokon sem tétlenkedett.
Vágólapra másolva!

A Soros Györgyhöz köthető, New York-i székhelyű alapítvány tegnap közzétett jelentése szerint több mint ötszáz népszerű, három hónap alatt félmilliárd alkalommal megtekintett és csaknem 32 millió feliratkozóval rendelkező csoportot és híroldalt jelentett fel. A Facebook eddig a 77 legforgalmasabbat törölte közülük, jellemzően a szerkesztőik személyes profiljával együtt.

A Fidesz-KDNP Sorosék célkeresztjében

A célpontok jól körülhatárolhatóak, ugyanis Soros virtuális különítménye egyértelműen a Brüsszelt kritizáló és a tömeges bevándorlást elutasító pártokat akarja gyengíteni az uniós választásokat megelőzően. Többek között ilyen

  • a lengyel Jog és Igazság,
  • az olasz belügyminiszter, Matteo Salvini Ligája, vagy
  • éppen az angol Nigel Farage brexitpártja, csakúgy,
  • mint a Fidesz-KDNP.

Ezzel párhuzamosan a szervezet a "Mozgalom a gyűlölet" ellen címmel egy választásra buzdító kampányt is elindított. Ennek célja ugyanaz, mint a törlések esetében: megakadályozni a bevándorlásellenes erőket abban, hogy hazaküldjék a migránsokat. Bár az Avaaz gyakorta takarózik olyan népszerű témákkal, mint a környezetvédelem, valójában politikai érdekeket szolgál, és szándékai eléréséhez egy csaknem 52 milliós támogatói bázisra számíthat. Magyarországról több mint 62 ezren csatlakoztak a hálózathoz. Ahogy beszámoltunk róla, újabb diáktüntetést tartanak világszerte pénteken, ennek keretében Magyarországon a globális klímasztrájkra mozgósítják a fiatalokat.

A Soros György-féle Avaaz akcióban Forrás: over-blog.com

Nem ez volt az első alkalom, hogy a Soros Györgyhöz köthető csoport be akart avatkozni a magyar politikai viszonyokba. A tavalyi, óriási téttel bíró országgyűlési választást megelőzően is aktivizálták magukat, és komoly mennyiségű fizetett internetes hirdetéssel beszálltak a kampányba - az ellenzéki jelöltek mellett. Ennek a következő állomásai voltak:

  • Az Avaaz támogatói körében felmérést végeztek, amelyben efféle kérdések szerepeltek: "Gondol egy olyan taktikai szavazásra, amellyel megakadályoz egy nagyobb Fidesz-győzelmet (azaz egy olyan jelöltre szavaz, aki nem első választása, de a legjobban áll ahhoz, hogy megverje a Fidesz jelöltjét)?"
  • Néhány nappal később kezdetét vette a kormánypártok elleni mozgósítás. A Facebookon fizetett hirdetések jelentek meg: "Budapest meg tudja Orbánt állítani – ha együtt szavazunk!
  • Hírleveleikben ugyanakkor a fent említett "taktikai" szavazásra buzdítottak. Április 4-én, néhány nappal a voksolás előtt "A nép vs Orbán" tárgy alatt azt írták: „adódott egy hihetetlen lehetőségünk, hogy felvegyük a harcot Orbán félelemkeltésre és korrupcióra alapuló politikájával szemben. Ha az ellenzéki szavazók összefognak, le lehet győzni a Fideszt..."
  • A liberális hálózat az utolsó pillanatig aktív volt. Másfél nappal a választások előtt újabb körlevélben kértek pénzt, hogy abból célzott hirdetéseket tehessenek közzé.

A szervezet egyik alapítója, Tom Perriello 2018 óta a milliárdos Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) hálózatának programigazgatója, egy másik vezető, Eli Pariser pedig, aki a Soros-egyetem testvérintézményében, az amerikai Bard College-ban diplomázott, az OSF tanácsadója. Pariser az Avaaz másik társalapítójához, Ricken Patelhez hasonlóan két, Soros György által is finanszírozott szervezetnél, a J Street politikai lobbicsoportnál és a MoveOn.orgnál is dolgozott az Avaaz előtt, illetve azzal párhuzamosan. Patel mindemellett az ENSZ, valamint a Gates és a Rockefeller Alapítványok tanácsadója. A szintén avaazos Tom Pravda pedig az EU-é, míg Andrea Woodhouse a Ford Alapítvány mellett tölt be hasonló pozíciót.

Az Avaaz korábban - Magyarországon kívül - több országban megpróbálta befolyásolni a politikai erőviszonyok alakulását, így többek között Kanadában, Franciaországban, az Egyesült Államokban és Olaszországban. Minden esetben a bevándorláspárti erők szekerét tolták.

A címlapi kép illusztráció.