Idén májusban egy magát "43 éves, aktív pedofil pasiként" feltüntető férfi azt írta e-mailben egy háromgyerekes hevesi családnak, hogy ő rendszeresen szexel 10 évnél fiatalabb lányokkal, amiért fizetni szokott. Ezek után azt kérdezte, hogy tudna-e neki gyereket adni a családfő, aki feljelentést tett, de a Heves megyei rendőrségen ezt elutasították – írja a Bors. Annak ellenére írták ezt, hogy a levél tulajdonképpen egy beismerő vallomásnak is felfogható, amihez még egy képet is csatolt a férfi egy kislányról, akiről azt állítja, hogy a partnere volt. 

Az üggyel akkor elkezdett foglalkozni a fővárosi és a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság is. A BRFK szexuális erőszak miatt indított nyomozást, a Hatvani Rendőrkapitányság pedig a feljelentést vizsgálta. Ennek eredményéről levélben értesítették a családfőt, Zubor Andrást, akinek három kislánya van – írja a Bors.

Ezt a levelet kapta a hevesi családForrás: BORS

A férfit villámcsapásként érte, amikor kibontotta a levelet, ugyanis azt írták, hogy a feljelentett cselekmény nem bűncselekmény.

A feljelentésben szereplő cselekményből hiányoznak azok a tényállási elemek, melyek alkalmassá tennék a szexuális erőszak bűntettének megállapítását"

– áll többek között a válaszlevélben. A férfi számára felfoghatatlan, hogyan söpörhették le a feljelentését nyomozás nélkül.

Egy jogi szakértő azt tanácsolja a családapának, hogy tegyen panaszt a döntés ellen.

Véleményem szerint felmerül a bűncselekmény megalapozott gyanúja, aminek a részleteit a nyomozásnak kell tisztáznia – mondta dr. Kamarás Péter.

A Bors ismét megkereste a Budapest Rendőr-főkapitányságot, akik elmondták, hogy náluk folyamatban van a nyomozás szexuális erőszak miatt ismeretlen tettes ellen.