Orbán Viktor a kínai parlament elnökét fogadta

2019.05.23. 16:59

Orbán Viktor magyar miniszterelnök Li Csan-suval, a Kínai Népköztársaság Országos Népi Gyűlése Állandó Bizottságának elnökével tanácskozott. 

Orbán Viktor nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy fogadhatta a kínai házelnököt.

Szoros barátság

Külön megköszönte, hogy abban az évben érkezett, amikor a magyar-kínai diplomáciai kapcsolat 70. évfordulóját ünneplik. A miniszterelnök felidézte a közelmúltban Kínában tett látogatását, és azt mondta, a kapcsolat intenzitása jól mutatja, milyen szoros a két nép közötti barátság. Kiemelte, nagy tisztelettel tekint a Magyarországon működő kínai vállalatokra,amelyek komoly hozzájárulást adnak a magyar gazdasági teljesítményhez. Hozzátette, nagyra értékelik Kína erőfeszítéseit a nemzetközi politikában. Orbán Viktor azt is elmondta, híve a kínai elnök nagy stratégiai tervének, a selyemút újraélesztésének, ezen terv megvalósításához sok sikert kívánt.

Budapest, 2019. május 23. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j2) fogadja Li Csan-sut, a kínai parlament, az Országos Népi Gyűlés Állandó Bizottságának elnökét (b) a Karmelita kolostor előtt 2019. május 23-ánForrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Ugrásszerű fejlődés a kínai-magyar kapcsolatokban

Li Csan-su azt hangsúlyozta, nagyra tartja Magyarország keleti nyitás politikáját, amely nagy erővel mozdítja előre a két ország közötti együttműködést. Hozzátette, a kínai-magyar kapcsolatok ugrásszerű fejlődést értek el az elmúlt években. Orbán Viktor kínai látogatásakor pedig új szinte emelték a két ország közötti együttműködést – mondta.

Budapest, 2019. május 23. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j2) és Li Csan-su, a kínai parlament, az Országos Népi Gyűlés Állandó Bizottságának elnöke (b2) tárgyal a Karmelita kolostorban 2019. május 23-ánForrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

A Kínai Népköztársaság Országos Népi Gyűlése Állandó Bizottságának elnöke azt mondta: örömmel látta, hogy Orbán Viktor vezetésével Magyarországon a társadalom rendezett, a lakosság életszínvonala javult.