Kábeltolvajok házát rohamozták meg a felfegyverkezett rendőrök - videó

2019.05.23. 11:24

A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság és a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Alosztályának rendőrei szerdán a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Jászkiséren elfogtak három férfit, akik a gyanú szerint nagy mennyiségű kábelt loptak Mezőkovácsházán, és a Bács-Kiskun megyei Kiskőrösön.

Először március 23-án, Kiskőrösön egy utcaszakasz két szerelőaknájába másztak le, majd a bekötési pontoknál elvágták és kihúzták az ott futó rézkábelt. Ezután május 14-e és 17-e között Mezőkovácsházán

hasonló módon loptak el közel 2000 méternyi kábelt.

a kábelek mellett pénzt is találtak a kábeltolvajoknálForrás: Police.hu

Emellett egy debreceni lopás kísérlet is a számlájukra írható. A Hajdú-Bihar megyei megyeszékhelyen január 10-én jártak. Akkor egy elosztószekrényből próbáltak meg lopni, de nem jártak sikerrel. A szekrény megrongálásával több százezer forintnyi kárt okoztak a szolgáltatónak.

A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság a három férfit lopással és lopási kísérlettel gyanúsítja, már őrizetbe vették őket. A rendőrség most azt vizsgálja, hogy Békés, Bács-Kiskun, és Hajdú-Bihar megyék mellett más megyében és hasonló módszerrel követhettek-e el bűncselekményeket.