A nyugat-európai média elhallgatja a tényeket az EP-választás előtt

2019.05.24. 08:39

Szabó Dávid, a XXI. Század Intézet stratégiai igazgatója pénteken az M1-nek adott interjújában azt mondta, a bevándorláspárti országok az EP-választás kampányidőszakában háttérbe helyezik a migráció negatív mellékhatásait, például a bevándorlók által elkövetett bűncselekményeket, a nyugat-európai média pedig ebben teljes mértékben partner.

A migráció jelenleg az embereket érintő egyik legfontosabb probléma, ennek megfelelően idén magasabb részvételi arányra lehet számítani a választásokon, a választás eredménye pedig új törésvonalakat fog létrehozni az európai politikában  - közölte Szabó Dávid.

Míg a brüsszeli elit a nemzetállamokat és a nacionalista törekvéseket látja a problémák forrásának, addig a kutatások szerint a választók a problémát és azok félrekezelését Brüsszellel azonosítják, a megoldást pedig a nemzetállamokban látják  - jelentette ki.

Az állampolgárok nem érzik közel magukhoz az Európai Unió intézményrendszerét, ennek Szabó Dávid szerint az az egyik oka, hogy az EP-üléseken a képviselők az embereket érintő problémák helyett "intézményi vitákkal és ideológiai csatározással" foglalkoznak.

KAPCSOLÓDÓ CIKK