Meg akart vesztegetni egy ügyintézőt az a férfi, aki 1000 eurót ajánlott fel egy útlevélért. Az ügyintéző azonban nem fogadta el a pénzt, sőt, értesítette a vezetőséget, akik azonnal feljelentést tettek az ügyben. A férfit másfél év felfüggesztett börtönre ítélték végül - írja az Ügyészség oldala. 

A 39 éves köztisztviselő 2016 februárjában a Főváros Kormányhivatala XVIII. Kerületi Hivatalának Kormányablakához fordult, hogy egy magyar ismerősének azonnal szüksége lenne egy oklevélre.

A férfi pár nappal később visszament egy magyar állampolgárként bemutatott férfival, aki azonban nem beszélt magyarul, ezért magukkal vittek egy tolmácsot is. 

Az ügyintézőnek gyanús lett a magyarként bemutatott férfi, ezért nem fogadta el a kérelmet.

Erre a férfi azt mondta, hogy az ismerőse 500 eurót fizetne egy útlevélért. Az ügyintéző elutasította az ajánlatot, ezért a férfi napokkal később telefonon is felkereste. Akkor már azt mondta neki, hogy 1000 eurót adna az útlevélért. 

Az ügyintéző ezt sem fogadta el, és elmondta a vezetőnek, hogy meg akarták vesztegetni. 

A vezető azonnal feljelentést tett. 

A Fővárosi Főügyészség egyezséget kötött a férfival, miután az beismerő vallomást tett. A férfi így év 6 hónap, három évre felfüggesztett börtönbüntetést kapott.