Deutsch: Nem beszélni, hanem végre cselekedni kell

2019.05.24. 10:09

Deutsch Tamás, a Fidesz EP képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a választási kampányról, az európai embereket foglalkoztató sorskérdésről, valamint arról, hogy mit is kellene tennie egy ú európai vezetésnek.

A politikus elmondta, miután az a megtiszteltetés érte, hogy a Fidesz-KDNP pártszövetség listájának a negyedik helyén szerepel, így biztosan folytatni fogja a brüsszeli munkáját. Jelenleg még folyik a választási kampány, annak is a legizgalmasabb része, az utolsó pár nap, ekkor is sok tízezer aktivista a szabadidejét feláldozva foglalkozik azzal, hogy felkeresik a választókat, ismertetik velük a Fidesz-KDNP programját, biztatják őket a szavazáson való részvételre, valamint arra, hogy a magyar nemzeti érdekeket következetesen képviselő Fidesz-KDNP listáját támogassák. Természetesen a jelöltek, a párt különböző vezetői is szerepet vállalnak ebben a munkában.

Deutsch Tamás hozzátette, most sokkal intenzívebb is a kampány, ami annak is köszönhető, hogy a mostani EP választásnak jóval nagyobb a tétje, mint a korábbiaknak volt. Időről időre felmerülnek, felmerülhetnek a közéletben fontos kérdések, van, amikor több ilyen kérdés is meghatározza az emberek gondolkodását. Vannak olyan pillanatok – mondta el a képviselő, amikor nem egyszerűen egy fontos kérdés áll az emberek gondolkodásának a középpontjában, hanem egy sorskérdés. Ez pedig az, hogy Európa milyen választ tud adni a kontinensre beözönlő ellenőrizetlen migránsáradatra. Kétféle választ lehet erre adni, egy bevándorlást támogatót, ez volt jellemző az elmúlt évek Európájára, az Európai Unió, az Európai Parlament többségére.

Ezzel szemben áll egy határozott, a bevándorlást elutasító álláspont, ami két-három dolog végrehajtását jelenti. Ezek a következők: egyfelől Európa legyen képes megvédeni a határait, másrészt senki ne jöhessen Európába ellenőrizetlenül, okmányok nélkül, harmadrészt pedig a bevándorlás megállításával vissza kell adni az embereknek azt a természetes biztonságot, ami az európai életforma alapját jelenti. Ezt pedig értik az emberek, a politikusok szövegelhetnek arról, hogy nem is ez a legfontosabb kérdés, ám az elmúlt évek bebizonyították, ez, a bevándorlás kérdése, az ezzel szorosan összefüggő terrorfenyegetés foglalkoztatja leginkább az embereket.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.