Fegyverrel raboltak ki külföldieket a Kazinczy utcában

Vágólapra másolva!
Három fiatal férfit vádolnak azzal, hogy tavaly külföldieket raboltak ki Budapest VII. kerületében. A bankautomatához is elkísérték az egyiket, aztán elszaladtak a pénzzel. Mindenki mindent tagad. 
Vágólapra másolva!

Egy 21 éves férfi két társával, egy 28, valamint egy 22 éves férfival tavaly nyáron, pontosabban június 27-én az esti órákban elhatározta, hogy külföldiektől fognak pénzt szerezni a VII. kerületben és

a támadáshoz a 28 éves férfi légpisztolyát is használják.

A legfiatalabb támadó odament két külföldihez a Kazinczy utcában ésaz egyiküktől pénzt követelt, miközben társai elgurultak mellettük autóval, amelyből a 28 éves férfi – a követelés nyomatékosítása érdekében – felmutatta a légpisztolyt.

A kiszemelt áldozat átadta a pénzét, de a 21 éves férfi ennyi nem volt elég, amit szóvá is tett.

A legidősebb támadó kiszállt a kocsiból és a másik külföldit felszólította, hogy vegyen fel bankkártyával pénzt, ekkor csatlakozott hozzájuk 22 éves társuk.

A támadók a második áldozatot egy közeli bankautomatához kísérte, miközben az egyikük a már kirabolt külföldit is szemmel tartotta.

Az ATM előtt a 28 éves férfi még a külföldihez lépett, és egy kemény tárgyat a hátához tett, angolul ismét a pénz felvételére szólította fel.

A külföldi pénzt vett fel a számlájáról. Miután átadta a rablóknak, azok elszaladtak. A külföldiek feljelentést tettek a rendőrségen.

Ahogy az ügyészég oldalán írják, a Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói alapos munka után rájöttek, kiket kell keresniük.

A három férfi már 2018. október elején elfogták. A légfegyvert is megtalálták és foglalták.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a férfiakkal szemben két rendbeli fegyveresen és csoportosan elkövetett rablás miatt nyújtott be vádiratot a Pesti Központi Kerületi Bíróságra, az egyik cselekménynél a 22 éves férfi, mint bűnsegéd ellen.

- írták.

Az ügyben tartott előkészítő ülésen a vádlottak tagadták, hogy bűnösök lennének, így az eljárás tárgyalással folytatódik. Két vádlottat letartóztattak, harmadik társuk bűnügyi felügyelet alatt áll.