Sztárok játszottak a gyerekekkel az Ökumenikus Segélyszervezet gyereknapján

Előgyereknap - Ökumenikus Segélyszervezet Gyerekek és Fiatalok Fejlesztőháza
Vágólapra másolva!
Felhőtlen, vidám délutánt szervezett rászoruló gyerekeknek az Ökumenikus Segélyszervezet Budapesten. A gyereknaphoz közeledve egymást érik a szervezet gyerekprogramjai. A segélyszervezet munkatársai egész évben segítik a rászoruló családokat – például átmeneti lakhatást biztosítanak otthonaikban, fejlesztő és játékos eseményeket rendeznek –, és a programokba az intézmények környezetében élő, nehéz sorsú családok gyerekeit is bevonják. Ebbe a sorba illeszkedett a pénteken tartott csepeli rendezvény, ahol mintegy 70 gyerek számára szerveztek egy vidám délutánt. Ismert emberek is csatlakoztak a programhoz, Kökény-Szalai Vivien, a TV2 hírigazgatója, Andor Éva, a Tények és Mádai Vivien, a Mokka műsorvezetője, Wolf Kati énekesnő, Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó, Vastag Csaba énekes, és még sokan mások játszottak a gyerekekkel. A szervezet a 1353-as adományvonalon várja a hívásokat. Minden hívás 250 forint, ezzel bárki csatlakozhat ahhoz, hogy minél több gyerekprogramot, nyáron pedig táborokat szervezhessenek a gyerekeknek.
Vágólapra másolva!

Rengeteg program – nem csak gyereknapon

Az előgyereknapra meghívott általános iskolások közül sokan a segélyszervezet által rendszeresen támogatott, rászoruló családok tagjai. A vidéki gyerekeket busszal hozták. A csapatok sport-, ügyességi, kézműves- és más kreatív játékokkal tölthették a délutánt – a sztárok pedig együtt játszottak velük.

Előgyereknap – Ökumenikus Segélyszervezet Gyerekek és Fiatalok Fejlesztőháza Fotó: Koncz Márton - Origo


Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója azt mondta, ebben a hónapban rengeteg gyerekrendezvényt szerveznek – nemcsak gyereknapon, hanem előtte és utána is. A pénteki játékos délután attól különleges, mert nagyon sok sztár csatlakozott a gyerekek meglepetésére és óriási örömére.

Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója Fotó: Koncz Márton - Origo


„A sztárok nemcsak örömet okoztak a gyerekeknek, de fel is hívják a figyelmet az adományozásra, hiszen a segélyszervezet akkor tudja ezt a munkát végezni, akkor tud élmény- és fejlesztőprogramokat szervezni, ha minél többen felhívják a 1353-as számot, és ezzel 250 forinttal járulnak hozzá a munkánkhoz” – hangsúlyozta.

Előgyereknap az Ökumenikus Segélyszervezet Gyerekek és Fiatalok Fejlesztőházában – Kökény Bea játszik a gyerekekkel Fotó: Koncz Márton - Origo


Azt is hozzátette, hogy az összegyűlt adományokból nemcsak gyerekprogramokat szerveznek, hanem nyári tábort is. Az idén nyáron több mint 500 gyereket visznek táborozni. Egész évben pedig több mint kétezer gyerekkel foglalkoznak országszerte.

– emelte ki a kommunikációs igazgató.

Mindig öröm, ha segíthetek

Gyerekzsivajtól volt hangos a csepeli intézmény, ahol az előgyereknapot szervezte az Ökumenikus Segélyszervezet. Az udvaron és minden teremben különböző játékokat próbálhattak ki a gyerekek – a sztárokkal.

Wolf Kati táncol a gyerekekkel Fotó: Koncz Márton - Origo

Az egyik sarokban néhány kislány óriástwitterezett – a tenyerüket és a talpukat különböző színű körökre kellett tenni, attól függően, hogy ki milyen színt pörgetett a korongon. Hatalmas kacagásokban törtek ki, persze, hiszen sok esetben egészen kitekeredett pózban tudtak csak rálépni a következő színű körre. Andor Éva, a Tények műsorvezetője a gyerekekkel együtt játszott.

Andor Éva, a Tények műsorvezetője játszik a gyerekekkel Fotó: Koncz Márton - Origo

„Mindig örömmel és boldogan segítek, ha kérik tőlem – főleg, ha gyerekekről van szó” – mondta Andor Éva, a TV2 Tények című hírműsorának műsorvezetője. „Nem először vagyok itt, és mindig nagy örömmel jövök, hogy segítsek. Most különösen boldog vagyok, mert az Ökumenikus Segélyszervezetnek egy kicsit úgy is tudunk segíteni, hogy a Tények és a Mokka műsorvezetőiként lehetünk az arcai a Felhőtlen Gyerekkor kampánynak.”

Amikor a gyerekek meglátták Andor Évát, izgatottak lettek, és nagyon örültek.
„Nagyon aranyosak a gyerekek, és öröm látni, hogy ennyire boldogok, és élvezik a játékot. Ez nekem is óriási élmény” – mondta Andor Éva.

Mádai Vivien, a TV2 Mokka című műsorának műsorvezetője játszik a gyerekekkel Fotó: Koncz Márton - Origo

Egy másik sarokban kockacukrokból építettek tornyot a gyerekek. A játékot Mádai Vivien vezette.
„Régóta figyelem az Ökumenikus Segélyszervezet munkáját, és azt gondolom, hogy ez egy jó alkalom arra, hogy én is bekapcsolódjak, és segítsek a munkában. Édesanyaként ez fontos és felelősségteljes segítség, és ha egy kicsit is hozzájárulhatok a kampány sikeréhez azzal, hogy játszom és beszélgetek a gyerekekkel, akkor már boldog vagyok” – mondta a Mokka műsorvezetője.

Egy teremben Wolf Kati énekelt és táncolt a gyerekekkel – hatalmas meglepetés volt a kicsiknek, hogy kedvencükkel énekelhettek.

Gyerekek énekeltek az előgyereknapon Wof Katival Fotó: Koncz Márton - Origo


Gyurta Dániel szumózott, Kökény Bea pedig kosárlabdázott, de Iszak Eszter és Nagy Ervin is játszott gyerekekkel.

Az Ökumenikus Segélyszervezet arra kér mindenkit, hogy minél többen gondoljanak a nehéz sorsú gyerekekre – akár csak egy telefonhívás erejéig –, hogy a gyereknapon túl is egész évben minél több gyereket tudjanak támogatni, segíteni. A 1353-as adományvonal tárcsázásával 250 forintot lehet adományozni. A Tesco áruházak pénztárainál kihelyezett 250 forintos kupon megvásárlásával, és a Segélyszervezet.hu oldalon online, egyszerűen és biztonságosan is lehet adományozni.