A kormány intézkedései a gyerekeket állítják a középpontba

NOVÁK Katalin
Budapest, 2019. május 24. Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a nagycsaládosoknak szóló autóvásárlási támogatáshoz tartozó Családbarát Magyarország feliratú matrica bemutatóján az Emberi Erőforrások Minisztériumában 2019. május 24-én. A július 1-től igényelhető, 2,5 millió forintos vissza nem térítendő támogatásért cserébe azt kérik, hogy a családok helyezzék el a programot népszerűsítő matricát az új, legalább hét személyes autójuk hátsó szélvédőjén. MTI/Mónus Márton
Vágólapra másolva!
A kormány intézkedései a gyerekeket állítják a középpontba – mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára Budapest családi sportnapján szombaton a Margitszigeten.
Vágólapra másolva!

Novák Katalin kiemelte, hogy mivel vasárnap gyereknap van, ilyenkor minden a gyerekekről szól, de

Ezért vezették be a családvédelmi akciótervet, ezért indul el a babaváró támogatás, ezért bővítik az otthonteremtési programot, ezért vezetik be a nagycsaládos autóvásárlási támogatást, és a jövő évtől ezért indul el a nagyszülői gyed, valamint a négygyermekes édesanyák személyijövedelemadó-mentessége Magyarországon.

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár Forrás: MTI/Mónus Márton

A politikus célként fogalmazta meg azt is, hogy Budapest családbarát város legyen, olyan hely, ahol nemcsak élni, lakni, dolgozni és bulizni jó, hanem jó gyermeket nevelni, családban élni.
Kiemelte, hogy a sport életforma, ami

nemcsak az élsportról szól, hanem arról is, hogy a hétköznapok részévé tud-e válni a sportolás, a testmozgás, az egészség megőrzése.

Ha ezt a család minden tagja együtt végezheti, az az egész családnak pluszt jelent – tette hozzá.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra, Budapest főpolgármester-helyettese arról beszélt, hogy mivel 2019-ben Budapest Európa sportfővárosa,

az egész évet arra szeretnék felhasználni, hogy minél több fővárosit mozgassanak meg,

minél többen a magukénak érezhessék azt az erőt és örömöt, amit a közösségben eltöltött sport tud adni. Ennek érdekében többek között rendeztek már szenior életmódváltó napot, spiningrekord-döntést és korcsolyázást a városligeti műjégpályán – mondta. Hozzátette: a margitszigeti családi sportnapon pedig a generációk közösen próbálhatnak ki különféle sportokat.

Kamuti Jenő, a Budapesti Sportszövetségek Uniójának elnöke emlékei alapján beszélt arról, mennyire fontos az, hogy a gyerekekkel már kiskoruktól megszerettessék a sportokat.

– fogalmazott a kétszeres olimpiai ezüstérmes magyar vívó, aki azt is elmondta, hogy nyolcvanegy évesen is egy héten ötször sportol.

Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó fontosnak nevezte, hogy a családi sportnapon a fiatalok családjaikkal közösen tudnak kipróbálni új mozgásformákat. Ha pedig be tudják építeni ezeket későbbi életükbe, az

A családi sportnapon a Margitszigeten felállított sátoregyüttesben a sportolás és a szórakozás mellett a családvédelmi akcióterv elemeiről is információkhoz juthatnak az érdeklődők.