Európát gatyába kell rázni, ez minden állampolgár feladata

Vágólapra másolva!
Nacsa Lőrinc, a KDNP országgyűlési képviselője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt az EP választás jelentőségéről, az európai közösség jövőjéről.
Vágólapra másolva!

A politikus kifejtette a vasárnapi EP választás kapcsán, hogy az állampolgároknak nem csak jogai, hanem kötelességei is vannak a saját nemzetével, országával szemben, persze Magyarországon nincsen törvénybe iktatva a kötelező szavazás. Itthon az lenne a legjobb, ha mindenki a saját belső indíttatásából érezze,. hogy kötelező elmennie szavazni. A Fidesz-KDNP pártszövetség mindezt igyekezett minden embernek elmondani, egyrészt azért, mert – ahogy azt Nacsa Lőrinc kiemelte, a mostani voksolásnak jóval nagyobb a tétje, mint eddig bármelyik EP választásnak. Másrészt pedig azért, mert minden ilyen választás a demokrácia ünnepe.

A képviselő szerint a mostani választás egy olyan lehetőség az európai polgároknak, hiszen dönthetnek olyan civilizációs kérdésekről, amelyekről az elmúlt öt évben senki nem kérdezte meg őket, ez alól Magyarország az egyetlen kivétel. Most Európának lehetősége van elmondani egyrészt az elmúlt öt évről, másrészt a közösség irányáról is a véleményét.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.