Kocsis Máté: Célkeresztben a keresztény kultúránk és jövőnk

KOCSIS Máté
Budapest, 2019. április 5. Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője beszédet mond a Parlamenti Szalon című rendezvényen a Bálna Budapest rendezvényközpontban 2019. április 5-én. Az eseményen ismertetik a Fidesz európai parlamenti választási programját. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Hosszú interjút adott a hódmezővásárhelyi Promenádnak, a városban kampányoló Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője. Kocsis Máté beszélt a vasárnapi európai parlamenti választásról, valamint arról, hogy fontos, hogy a nemzeti érzelmű szavazók ne bízzák el magukat, hanem járuljanak urnákhoz holnap. A Fidesz frakcióvezetője a vasárnapi választás tétjéről elmondta, hogy a társadalmi berendezkedésünk, keresztény kultúránk védelméről szól az EP-választás, illetve arról, megőrzi-e identitását a magyarság.
Vágólapra másolva!

A nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője kérdésre elmondta, hogy bár igaz, hogy minden közvélemény-kutatásnak a Fidesz-KDNP az egyértelmű esélyese, de fontos hangsúlyozni, hogy ezt az esélyt győzelemre is kell váltani.

Kocsis Máté kifejtette, hogy a holnapi választással is fontos üzenetet küldhetünk a kontinensnek, hogy

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője beszédet mond a Parlamenti Szalon című rendezvényen a Bálna Budapest rendezvényközpontban 2019. április 5-én Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Kocsis Máté rögzítette a mostani választás tétjét:

Nem vagyunk a brüsszeli bürokrácia, »arisztokrácia«, elit alávetettjei, büszke partnernek vagyunk önálló akarattal! Éppen ezért akadnak döntések, melyeket kizárólag mi akarunk meghozni, például hogy kivel akarunk együtt élni.”

A frakcióvezető összegezve kimondta:

„A társadalmi berendezkedésünk, keresztény kultúránk védelméről szól az EP-választás, no meg arról, megőrzi-e identitását a magyarság.”

Újságírói kérdésre Kocsis Máté kifejtette, hogy nincsen felesleges szavazat május 26-án.

Óriásit téved, aki azt hiszi, a magyar álláspont már kellő súlyt kapott, Orbán Viktornak kellő felhatalmazása van az európai vitákban! Mindenki vésse jól a fejébe, hogy erről a kérdésről csak egyszer dönthetünk – mondta.

Kocsis Máté elmondta, hogy sok más kérdésben van lehetőségünk utólag is változtatni, azonban a bevándorlás kérdése nem ilyen.

Példaként hozta fel Nyugat-Európát, ahol már komoly lecsapódásai vannak a bevándorlásnak:

Bevándorlók alszanak egy passaui befogadóállomáson 2015. október 30-án. 2015. januártól szeptember végéig mintegy 577 ezer migráns érkezett Németországba Forrás: MTI/EPA-DPA/Sebastian Kahnert

A frakcióvezető kifejtette, hogy bár a korábbi EP-választásokon nem igazán éreztük a tétjét,

Kocsis a vészjósló jövőről beszámolva elmondta, hogy egyszerű matematikával kiszámolható, mennyi időre van szükség ahhoz, hogy létszámtöbbletben legyenek a bevándorló hátterű emberek az európai országokban, illetve nagyvárosokban.

Elmondta továbbá, hogy

Kocsis beszámolt arról, hogy szerinte

jelenleg az a legfontosabb hogy az EU olyan vezetőket válasszon, akik nem szervezni akarják a bevándorlást, hanem megfékezni, megállítani,

akik nem akarnak több migrációt. Így is elég migrációs sokkhatás érte Európát, aki ezt tovább akarja fokozni, valóban azzal játszik, hogy visszafordíthatatlan jövő elé állítja a kontinenst.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője reagál Orbán Viktor miniszterelnök (elöl, középen) napirend előtti felszólalására az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. szeptember 17-én Forrás: MTI/Kovács Tamás

A Fidesz frakcióvezetője elmondta, hogy reméli azt, hogy a magyar családpolitika minta és orvosság lehet a „liberális világmaffia” azon gondolatával szemben, hogy Európa demográfiai és gazdasági bajaira egyedül a tömeges bevándorlás jelenthet gyógyírt.

Kocsis ennek kapcsán kifejtette:

Elmondta továbbá, hogy „egy közösség, egy nemzet ugyanis úgy őrizheti meg identitását, ha saját gyermekeit neveli és tanítja, nem pedig idegenekét, ami egyébként a nyelvi és kulturális problémákon túl számos társadalmi feszültség is magában hordoz”.

A frakcióvezető kérdésre beszámolt arról is, hogy egyik csúcsjelöltben sem látja azt, hogy meg akarná állítani a bevándorlást, de kifejtette továbbá azt is, hogy szerinte a következő ciklusban

„nem személyekben kell gondolkodnunk, hanem olyan új politikai szövetségekben, melyek kellő súlyt képviselnek az Európai Parlamentben és az Európai Bizottságban, hogy helyes irányba befolyásolják az európai döntéseket.

Új típusú politikusokra, szövetségekre, a bevándorlást megfékezni akaró politikai pártokra van szükség az EU-ban.

Márki-Zay Péter kínos, hazugságokkal tarkított USA-beli kirándulása kapcsán a Fidesz frakcióvezetője elmondta, hogy szerinte a hódmezővásárhelyi polgármester egyértelműen baloldali politikus

Végezetül a Fidesz frakcióvezetője elmondta: „De ha már itt tartunk, a vásárhelyiek számára különösen bicskanyitogató lehet, hogy a polgármesterük nem a város ügyes-bajos dolgaival van elfoglalva nap mint nap, hanem országos politikai karrierjét építgeti. Azt állítom, Hódmezővásárhely mindezek tükrében sokkal jobbat érdemel Márki-Zaynál.”