Sportállamtitkár: Tovább bővülnek a lovas hagyományőrzés lehetőségei

2019.05.25. 18:04

Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára szombaton, Simonpusztán, a Nemzeti Lovaskultúra Központ és az újonnan felépített huszár-katonai lovaglópálya átadóünnepségén vett részt. Elmondta, hogy a most felavatott huszár és katonai lovaspálya tovább bővíti a lovas hagyományőrzés lehetőségeit. 

Szabó Tünde arról beszélt, hogy a kutatások szerint a korabeli magyarok sohasem számbeli fölényüknek, hanem páratlan képzettségüknek, remek harci taktikájuknak köszönhették katonai sikereiket évszázadokon keresztül, ahol ló és lovasa is óriási tudásról, fegyelemről tett bizonyságot. Hozzátette, hogy a magyar lovas és a későbbi huszár örökség rendkívül gazdag, amelyet ma hozzáértéssel és szívvel ápolnak többek között Simonpusztán a Nemzeti Lovas és Hagyományőrző Egyesület tagjai.

Dallos Gyula lovaskultúráért felelős miniszteri biztos kiemelte, hogy

a ló és az ember a két teremtett lény, amit Isten jókedvében teremtett, és hogy kiteljesedjenek, együvé rendelte őket.A megnyitók után kis huszárokat avattak, majd a látogatók megtekinthették az Örökség című zenés lovas produkciót.