Böjte Csaba is a mai szavazáson való részvételre buzdít

Böjte Csaba, ferences rendi szerzetes
Budapest, 2017. február 6. Az Emberi Méltóság Tanácsának Emberi méltóságért díjával kitüntetett Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója az elismerés átadásán a II. kerületi Ökoházban 2017. február 6-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Böjte Csaba ferences szerzetes is a mai szavazáson való részvételre buzdít a Vasárnapnak adott interjújában. Itt azt mondja, hogy lehet üldögélni a kispadon, és zsummogni, hogy milyen rosszul játszanak a többiek, vagy be lehet menni a pályára, és jobban csinálni. Most itt a lehetőség: benne van a pakliban, hogy kikapunk, de az is lehet, hogy győzünk! A Dévai Szent Ferenc Alapítvány vezetője a mai választás tétjéről elmondta, hogy látva az európai folyamatokat, tényleg azt gondolja, hogy nagy a tét! A legfontosabb kérdés az, hogy Európa képes lesz-e megállítani a felügyelet nélküli migrációt, vagy szétesünk, és csak sodródunk.
Vágólapra másolva!

A dévai Szent Ferenc Alapítvány vezetője kérdésre elmondta, hogy maga is részt vesz a vasárnapi voksoláson:

Azt mondtam mindenkinek Erdélyben is, hogy ez egyszerre lehetőség és feladat is.

Lehet üldögélni a kispadon, és zsummogni, hogy milyen rosszul játszanak a többiek, vagy be lehet menni a pályára, és jobban csinálni. Most itt a lehetőség: benne van a pakliban, hogy kikapunk, de az is lehet, hogy győzünk!

Az Emberi Méltóság Tanácsának Emberi méltóságért díjával kitüntetett Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója az elismerés átadásán a II. kerületi Ökoházban 2017. február 6-án Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Böjte atya a mostani választás jelentőségét azzal érzékeltette, hogy elmondta

az elmúlt években eljutottam Szíriába, Irakba, Egyiptomba. Ezekben az országokban valaha keresztény többségű társadalmak voltak, mára azonban szinte kiradírozták a kereszténységet.

A ferences szerzetes arról is beszámolt, hogy az egyik ilyen látogatásán a babiloni patriárka vérvörös ruhában fogadta őket, arra való tekintettel, mivel szinte minden elődje, pátriárkák sora vértanúhalált halt.

Háromszáz olyan templom van a térségben, amit a közelmúltban felégettek, meggyaláztak a radikális iszlám követői.

Ennek kapcsán Böjte atya elmondta:

A ferences szerzetes arra a kérdésre, hogy a fenti gondolattal nemcsak az erdélyi, hanem az anyaországi magyarságnak is kíván üzenni, elmondta: