Dömötör Csaba: A magyarok a biztonságukról is döntöttek

Dömötör Csaba, Fidesz eredményváró, EP választás, 2019 Európai Parlament, EP2019
Vágólapra másolva!
A magyar választók tudták, hogy nem csak képviselőket választottak, hanem arról is szavaztak, hogy a biztonságunkat fenn tudjuk-e tartani – minderről Dömötör Csaba beszélt az Origónak. A Miniszterelnöki Kabinetiroda politikai államtitkára szerint a migráció egy olyan folyamat, ami az európaiak biztonságát alapjaiban veszélyezteti.
Vágólapra másolva!

Ez az eddigi legfontosabb európai parlamenti választás, ezt jól mutatja, hogy sokkal többen mentek el szavazni, mint korábban bármikor – mondta az Origónak Dömötör Csaba. A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint az is fő kérdés, hogy az egyes tagállamokban a kormánypártokat megerősítik-e a választók, vagy nem.

Dömötör szerint ez azért is fontos, mert az uniós vezetőket a kormányfők jelölik ki, ezért egyáltalán nem mindegy, hogy az egyes kormányfők milyen felhatalmazással bírnak.

Dömötör Csaba: A fő kérdés, hogy az egyes kormánypártokat megerősítik-e a választók, vagy pedig nem Fotó: Csudai Sándor - Origo

Kifejtette, hogy a fő probléma, hogy miközben az állampolgárok folyamatosan küldték a jelzéseket, hogy nincsenek rendben a dolgok, mégis folyamatosan érkeztek a migránspárti javaslatok. A parlamenti államtitkár beszélt arról is, hogy amíg a bevándorláspárti terveket nem vonják vissza, addig fel fogják emelni a szavukat a Fidesz-KDNP képviselői az Európai Parlamentben.