A magyar választók tudták, hogy nem csak képviselőket választottak, hanem arról is szavaztak, hogy a biztonságunkat fenn tudjuk-e tartani – minderről Dömötör Csaba beszélt az Origónak. A Miniszterelnöki Kabinetiroda politikai államtitkára szerint a migráció egy olyan folyamat, ami az európaiak biztonságát alapjaiban veszélyezteti.

Ez az eddigi legfontosabb európai parlamenti választás, ezt jól mutatja, hogy sokkal többen mentek el szavazni, mint korábban bármikor – mondta az Origónak Dömötör Csaba. A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint az is fő kérdés, hogy az egyes tagállamokban a kormánypártokat megerősítik-e a választók, vagy nem.

Dömötör szerint ez azért is fontos, mert az uniós vezetőket a kormányfők jelölik ki, ezért egyáltalán nem mindegy, hogy az egyes kormányfők milyen felhatalmazással bírnak.

Dömötör Csaba: A fő kérdés, hogy az egyes kormánypártokat megerősítik-e a választók, vagy pedig nemFotó: Csudai Sándor - Origo

Kifejtette, hogy a fő probléma, hogy miközben az állampolgárok folyamatosan küldték a jelzéseket, hogy nincsenek rendben a dolgok, mégis folyamatosan érkeztek a migránspárti javaslatok. A parlamenti államtitkár beszélt arról is, hogy amíg a bevándorláspárti terveket nem vonják vissza, addig fel fogják emelni a szavukat a Fidesz-KDNP képviselői az Európai Parlamentben.