A szavazatok csaknem 100 százalékos feldolgozottsága alapján hatalmas győzelmet aratott a Fidesz-KDNP az Európai parlamenti választáson. A szavazatok 52,26 százalékával 13 mandátumot szereztek. A DK 16,21 %-al 4 helyet, a Momentum 9,90-vel 2 helyet, az MSZP-P 6,67 %-al 1, a Jobbik pedig 6,42 százalékkal szintén 1 mandátumot szerzett. A Magyar Nemzet értesülései alapján  már korábban megírta a majdnem teljes feldolgozottságú eredményt. 

Európa a mi hazánk is, ezért meg akarjuk változtatni - mondta Orbán Viktor miniszterelnök, a választási eredmények nyilvánosságra hozatala után.

A magyar választók három dologgal bíztak meg minket - mondta a miniszterelnök. Ez a három dolog:

1. Állítsuk meg egész Európában a bevándorlást

2. Védjük meg a nemzetek Európáját

3. Védjük meg a keresztény kultúrát

Az is kiderült - folytatta -, az emberek Magyarországon azt gondolják, hogy Brüsszelben változásra van szükség. Olyan vezetők kellenek, akik az európai emberek érdekét képviselik, akik tisztelik az európai nemzeteket és olyan európai vezetők kellenek, akik büszkék a 2000 éves keresztény kultúránkra - hangsúlyozta Orbán Viktor, aki megerősítette: számukra Brüsszelben is mindig Magyarország lesz az első, és mindenkivel együtt fognak működni, aki meg akarja állítani a bevándorlást.