Fontos nap Magyarország és Európa számára: állítsuk meg a bevándorlást!

HAVASI Bertalan; ORBÁN Viktor
Budapest, 2019. május 26. Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke a sajtó munkatársainak nyilatkozik, miután leadta szavazatát az európai parlamenti választáson a főváros XII. kerületében a Zugligeti Általános Iskolában kialakított 53-as szavazókörben 2019. május 26-án. Balról Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Sosem volt még ekkora tétje európai parlamenti választásnak, mint most, ezt mutatja a magas részvételi arány is, és erről tanúskodnak a Fidesz-KDNP vezetőinek nyilatkozatai is. Mindannyian azt kérik a magyar polgároktól, szavazatukkal járuljanak hozzá ahhoz, hogy bevándorlásellenes politikusok jussanak az Európai Parlamentbe. 
Vágólapra másolva!

Csütörtök óta tart a 2019-es európai parlamenti voksolás az Európai Unió tagállamaiban, amelynek során az európai polgárok öt év után véleményt mondhatnak az uniós elit elmúlt évekbeli teljesítményéről. A 2015-ös migrációs válság átírta az addig sziklaszilárdnak hitt európai politika szabályait, és új, minden eddiginél komolyabb törésvonalat okozott a politikai erők között, amely komoly változásokat eredményezett.

A bevándorlási hullám alapjaiban változtatta meg Európát, és a kontinens politikai gondolkodását. Éppen emiatt több politikus is úgy fogalmazott, hogy minden eddiginél nagyobb téttel bír a mostani EP-választás. A Macron vezette migrációpárti erők, valamint az Orbán Viktor és Matteo Salvini olasz belügyminiszter körül csoportosuló bevándorlásellenes erők összecsapása is ez a választás. A

voksolás legfontosabb kérdése, hogy sikerül-e megőrizni Európa kulturális identitását és keresztény alapokra épülő civilizációját.

Most van először valódi tétje az EP-választásoknak, hiszen most először van közös, központi téma: a migráció.

Orbán Viktor: Fontos nap ez Magyarország számára

Orbán Viktor miniszterelnök délelőtt volt szavazni feleségével, ami után mindenkit a választáson való részvételre buzdított, ugyanis mint mondta, a bevándorlást meg kell állítani.

– folytatta.

Budapest, 2019. május 26. Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke a sajtó munkatársainak nyilatkozik, miután leadta szavazatát az európai parlamenti választáson a főváros XII. kerületében a Zugligeti Általános Iskolában kialakított 53-as szavazókörben 2019. május 26-án. Balról Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Kocsis Máté: Most vagy soha!

Kocsis Máté a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában sorskérdésnek nevezte a bevándorlást, amit az elmúlt években minden európai a saját bőrén tapasztalhatott. Szerinte Brüsszelben az új időszámítás alatt nem érnek véget, hanem

fokozódni fognak a viták a bevándorlás törésvonala mentén,

és reméli, hogy minél több olyan politikus jut be az uniós döntéshozó testületbe, aki nem akarja tovább fokozni a migrációt.

– mondta a frakcióvezető, aki egyfajta „most vagy soha” hangulattal jellemezte a vasárnapi voksolást, utalva arra, hogy a következő öt év megpecsételheti Európa sorsát.

Szijjártó Péter: Nagy többséggel eredményesebben tudjuk képviselni a bevándorlásellenes álláspontot

Ha Magyarországon nagy többsége lesz a bevándorlásellenes álláspontnak a vasárnapi választáson, akkor hétfő reggeltől az Európai Unió jövőjéről szóló vitákban sokkal eredményesebben tudja a Fidesz-KDNP képviselni azt az álláspontot, hogy nekünk, magyaroknak van egyedül jogunk eldönteni azt, hogy ki jöhet be az országba, és kikkel akarunk itt együtt élni”mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Fidesz-aktivisták előtt Budapesten vasárnap.

Hollik István: Állítsuk meg a bevándorlást!

Hollik István kormányszóvivőt a Hír TV kérdezte a mai választás jelentőségéről, miután a kormányszóvivő leadta a szavazatát gyermekei társaságában. A politikus elmondta, szeretné, hogy a gyermekei egy olyan Magyarországon nőhessenek fel, ami a magyaroké, olyan országban, amely biztonságos, erős és gyarapodó.

– mondta el a kormányszóvivő.

Lázár János: Itt az idő! Szavazz!

Lázár János feleségével ment el szavazni vasárnap, ami után mindenki mást is voksolásra buzdított.

- írta a politikus a Facebook-oldalán.

Varga Mihály: Mi megcselekedtük!

Varga Mihály pénzügyminiszter közösségi oldalára posztolt arról, ahogy családjával leadta a szavazatát.

– írta a politikus.

Dömötör Csaba: Eljött a legfontosabb nap!

Eljött az eddigi legfontosabb európai választás napja. Mindent elmondtunk, mindent megfontoltunk! Már csak egy dolog van, hogy

elmenjünk szavazni!

– mondta Dömötör Csaba a közösségi oldalán közzétett videóban.