Az MSZP-sek már összevesztek az egyetlen EP-helyen

Szanyi Tibor, EP választás, 2019 Európai Parlament, EP2019, MSZP, eredményváró
Vágólapra másolva!
Szanyi Tibor az Azonnalinak adott nyilatkozatában azt mondta, ha valóban egy mandátumot szerez az MSZP, az nem biztos, hogy Ujhelyi Istváné lesz. Ez a megnyilvánulás annyit jelent, hogy már a választás estéjén megkezdődött a párton belüli erőcsoportok lökdösődése. A szocialista párt a szétesés határára került. 
Vágólapra másolva!

Az MSZP-Párbeszéd szövetség az elért 6,6 százalékával bőven a várakozások alatt szerepelt, hiszen így csupán egy képviselőt küldhetnek az Európai Parlamentbe. Szanyi Tibor, az MSZP EP-képviselője a párt eredményváróján azt mondta,

Ezzel arra utalt a politikus, hogy ebben az esetben ezt "jolly joker" mandátumnak fogják kezelni, amit papíron Tóth Bertalan szerez meg, és utána ez a mandátum visszakerül a választmányhoz, ahol döntenek arról, hogy kié lesz.

Tóth Bertalan este azt mondta, ő lemond a mandátumról (ő a listavezető). A listán Ujhelyi a második és Szanyi a harmadik.

Szanyi nyilatkozatából az látszik, hogy

a szocialista párton belüli csoportok már a választás estéjén egymásnak estek.

Mint ismert, már a listaállítás is meglehetősen különösre sikerült, hiszen Tóth Bertalan az alapszervezetek felhatalmazása nélkül tetette magát az EP-lista élére.