Orbán Viktor beszéde a hatalmas Fidesz-győzelem után - videó

2019.05.27. 00:34

A minden korábbinál magasabb részvétellel azt bizonyította az ország, hogy Magyarország európai nemzet, Európa a mi hazánk is, ezért meg is akarjuk változtatni. Rekordrészvétel mellett rekordgyőzelmet arattunk – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Fidesz-KDNP eredményváró rendezvényén, a Bálna előtti téren.

Orbán Viktor köszönetet mondott mindenkinek, aki úgy döntött, hogy részt vesz a választásokon, és leadja a szavazatát. Külön köszönetet mondott azoknak, akik a Fidesz-KDNP-nek adtak bizalmat. Aztán bejelentette: a 2019-es Európai Parlamenti választásokat megnyerték.

Rekordrészvétel mellett rekordgyőzelmet arattunk

– tette hozzá. Kiemelte: az emberek három dologgal bízták meg a Fidesz-KDNP-t. Az egyik az, hogy állítsák meg az Európai Unióban a bevándorlást, a második, hogy védjék meg a nemzetek Európáját, a harmadik pedig az, hogy védjék meg a keresztény kultúrát Európában. „Ezt is fogjuk tenni" – mondta a miniszterelnök.

 

Az is kiderült - folytatta -, az emberek Magyarországon azt gondolják, hogy Brüsszelben változásra van szükség.

Olyan vezetők kellenek, akik az európai emberek érdekét képviselik, akik tisztelik az európai nemzeteket, és olyan európai vezetők kellenek, akik büszkék a 2000 éves keresztény kultúránkra

- hangsúlyozta Orbán Viktor, aki megerősítette: számukra Brüsszelben is mindig Magyarország lesz az első, és mindenkivel együtt fognak működni, aki meg akarja állítani a bevándorlást.