Orbán Viktor sajtótájékoztatója a szavazás után - videó

Orbán Viktor, Fidesz, EP választás 2019 Európai Parlament EP2019
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor leadta szavazatát a 2019-es európai parlamenti választásokon. Miután a miniszterelnök szavazott a XII. kerületi Zugligeti Általános Iskolában kialakított szavazókörben, sajtótájékoztatót tartott.
Vágólapra másolva!

Miután szvazott Orbán Viktor, a miniszterelnök azt mondta, hogy, hogy az európai parlamenti (EP-) választáson a bevándorlást ellenző erők egész Európában megerősödnek,

és a bevándorlást ellenző politikai vezetők jutnak jóval nagyobb szerephez a következő öt évben.

- mondta a kormányfő, a Fidesz elnöke vasárnap reggel újságíróknak, miután az EP-választáson leadta szavazatát Budapesten, a XII. kerületi Zugligeti Általános Iskolában kialakított szavazókörben.

Orbán Viktor - aki felesége, Lévai Anikó társaságában érkezett voksolni - azt mondta, hogy az 2014-es EP-választás óta sokat változott a világ elsősorban a migránsválság miatt, és úgy érzi, hogy az emberek ezért a mostani szavazáson nagyobb arányban fognak részt venni. Buzdított is, hogy minél többen voksoljanak.

Azt is kiemelte, hogy mivel listás választásról van szó, tudni lehet majd, melyik politikai erő mögött milyen arányban állnak a magyar választók, ezért szerinte ez a magyar belpolitikát is meghatározó választás.

tette hozzá.