Ha Magyarországon nagy többsége lesz a bevándorlásellenes álláspontnak a vasárnapi választáson, akkor hétfő reggeltől az Európai Unió jövőjéről szóló vitákban sokkal eredményesebben tudja a Fidesz-KDNP képviselni azt az álláspontot, hogy nekünk van egyedül jogunk, magyaroknak eldönteni azt, hogy ki jöhet be az országba, és kikkel akarunk itt együtt élni – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Fidesz-aktivisták előtt Budapesten vasárnap.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter reményét fejezte ki, hogy magas – a legutóbbi EP-választáshoz képest sokkal magasabb – lesz a részvétel a vasárnapi EP-választáson, a lehető legtöbb magyar ember elmegy és elmondja véleményét, így a bevándorlásellenes álláspont egyértelmű, fölényes győzelmet arat majd.

Minél egyértelműbb lesz a Fidesz-KDNP támogatottsága, annál hatékonyabban és eredményesebben tudjuk érvényre juttatni ezt az álláspontot – tette hozzá.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterForrás: MTI/Komka Péter

Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy a bevándorláspárti és a bevándorlásellenes álláspont közti vitában való győzelem azon múlik, mennyire tudnak győzni a bevándorlásellenes erők Európa különböző országaiban és Magyarországon.

A magyar emberek már háromszor világossá tették – nemzeti konzultációban, népszavazáson és parlamenti választáson –, hogy nem akarnak bevándorlókat látni Magyarországon és Európában – mondta.

Vasárnap újra világossá kell tenni ezt, mert hétfő reggeltől a viták során az dönt majd, hogy ki milyen támogatottságot fog otthonról hozni.