Szijjártó Péter: A fő cél, hogy a bevándorlás megszervezése helyett a megállítása felé mozduljon Európa - videó

Szijjártó Péter, Fidesz, Bálna eredményváró, EP választás, 2019 Európai Parlament, EP2019
Vágólapra másolva!
Az Európai Néppárton belül a Fidesz kapta a legmagasabb támogatottságot - mondta el Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter közölte, hogy a továbbiakban is mindent megtesznek a nemzeti érdekek képviseletéért, mivel erre egyértelmű felhatalmazást kaptak.
Vágólapra másolva!

Hasonló a helyzet az egy évvel ezelőtti helyzethez, amikor az országgyűlési választáson rekordrészvétel mellett, rekordtámogatottságot ért el a Fidesz, ráadásul most az Európai Néppárton belül a Fidesz kapta a legmagasabb támogatottságot - mondta el Szijjártó Péter az EP-választáson elért rekordgyőzelemre reagálva. A külgazdasági és külügyminiszter közölte, hogy a továbbiakban is mindent megtesznek a nemzeti érdekek képviselete terén, mivel erre egyértelmű felhatalmazást kaptak. Szólt arról is, hogy hétfőtől kezdve kőkemény vita indul az európai politikai színtéren, de a magyar kormány csak a magyar érdekek mentén hoz majd döntést.

Szijjártó Péter: Nagy viták lesznek az európai színtéren Fotó: Csudai Sándor - Origo

Szijjártó Péter elmondta, a fő cél, hogy a bevándorlás megszervezése helyett a bevándorlás megállítása felé forduljon Európa.

Beszélt arról is, hogy az igazi választóvonalak már nem a pártcsaládok között lesznek. Mivel az EPP-nek és a szocdemeknek nincsen elég képviselőjük a többséghez, így a pártstruktúrában is nagy mozgás lesz. Nem lesz egyszerű az új vezetők megtalálása - tette hozzá.